Bănci și Asigurări

Video ZF Live. Mihai Tecău, Omniasig: Asigurările de locuinţe şi de sănătate trebuie fructificate

Autor: Cristina Bellu

27.10.2015, 00:05 305
Piaţa locală de asigurări are suficient spaţiu în ceea ce priveşte creşterea sumelor alocate pentru produse de asigurare, iar jucătorii din industria de profil trebuie să exploateze acest potenţial, a declarat la ZF Live Mihai Tecău, preşedintele directoratului Omniasig.
 
„Dorinţa de asigurare în rândul clienţilor în momentul de faţă există, indiferent că vorbim de RCA sau Casco. Există spaţiu care trebuie fruc­ti­ficat şi pe segmentul asi­gurărilor de lo­cuinţe şi în zona asigurărilor de să­nă­tate. Poliţele de sănă­tate repre­zintă un must have al mo­mentului, mai ales din punctul de vedere al deductibilităţii fiscale, care reprezintă un avantaj pen­tru firmele preocu­pate să încheie asi­gurări de sănătate pentru angajaţi“, a explicat Mihai Tecău.
 
Asigurătorul controlat de grupul austriac Vienna Insurance Group (VIG) a subscris în primul semestru prime în valoare de 458 de milioane de lei (102 mil. euro), în creş­tere cu circa 20% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.„Această creştere s-a datorat în principal asigurărilor din segmentul corporate pe care le avem în portofoliu. Suntem axaţi în principal pe asigurările property şi corporate pentru întreprinderi, dar nu putem face abstracţie de celelalte tipuri de asigurări, Casco şi RCA, care repre­zintă 70% din totalul asigurărilor Omniasig“, a explicat Tecău.
 
Afacerile Omniasig au crescut într-un ritm mai alert decât piaţa care a marcat un plus de 8%, până la 4,3 mld. lei, potrivit statisticilor Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF). Aproximativ 70% din businessul Omniasig din primul semestru, echivalentul a 330 mil. lei, a fost generat de asigurările auto. Vânzările de poliţe auto obligatorii (RCA) au cumulat 182 mil. lei şi au depăşit subscrierile din asigurările facultative Casco, care au fost cu aproape 40 de milioane de lei mai mici.
 
Compania a făcut un profit de aproape un milion de euro în primele şase luni ale anului, iar Tecău estimează un rezultat pozitiv de aproximativ patru milioane de euro pentru anul următor.
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO