Bănci și Asigurări

Videoconferinţa ZF/BRD Nord - Est: Tabla Finanţărilor 2021.Francois Bloch, CEO, BRD Groupe Société Générale: Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă poate fi una dintre marile şanse ale României pentru a-şi impulsiona dezvoltarea

Videoconferinţa ZF/BRD Nord - Est: Tabla Finanţărilor...

Autor: Ramona Cornea

23.09.2021, 15:50 105

PNRR-ul este poate fi una dintre marile şanse ale României pentru a-şi impulsiona dezvoltarea, crede Francois Bloch, CEO al BRD Groupe Société Générale.

”Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă poate fi una dintre marile şanse ale României pentru a-şi impulsiona dezvoltarea, alături de celalalte programe naţionale de dezvoltare. În acest mediu, IMM-urile sunt motoarele economiei româneşti şi trebuie ajutate, sprijinite, trebuie să ştie despre aceste programe, să aibă acces la ele”, a declarat Francois Bloch în cadrul videoconferinţei ZF/BRD Nord - Est: Tabla Finanţărilor 2021.

Ce a mai declarat Francois Bloch în cadrul videoconferinţei:

·        În 2018, am scris un articol despre cum văd România peste 20 de ani. Atunci am scris că România trebuie să se îndrepte către un nou proiect naţional, cu o integrare mai profundă în UE, acoperind lipsurile care despart ţara de statele din Europa de Vest. De atunci, am avut pandemie a de COVID-19, dar cred că acest evenimente a fost punctul de pornire pentru cel mai important plan construit vreodată pentru a finanţa dezvoltarea din Europa şi din România -  PNRR.

·        Ce trebuie să facem este să deschidem şi mai mult uşa spre această oportunitate imensă, să ajutăm să explicăm programul, să spunem ce trebuie făcut şi ce nu trebuie făcut şi să aratăm exemple de companii care au avut succes datorită acestor programe de finanţare europeană.

·        BRD a fost implicată în implementarea multor programe din 2003 şi continuăm să o facem. Avem programe dedicate, echipe specializate şi oferim toate tipurile de co-finanţare şi sprijin în cadrul acestor programe.  De exemplu, dacă luăm programul IMM Invest, de la implementarea lui în 2020, am aprobat credite de puţin sub 2 miliarde lei. Vom continua acest sprijin, care are drept principala ţintă IMM-urile.

·        ESG – acest subiect este atât o constrângere, cât şi o oportunitate, dar trenul a plecat din gară şi nu se va mai întoarce. Spun des echipelor mele şi o spun şi aici: este o pierdere de timp să ne plângem despre constrângeri, ar trebui să ne mobilizăm timpul, resursele şi eforturile pentru a identifica şi a profita de oportunităţi. Dacă sunteţi pregătiţi să faceţi acest lucru, BRD este pregătită să vă sprijine şi să ajute în această călătorie.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO