Bănci și Asigurări

Videoconferinţa ZF/BRD Sud & Sud-Vest. Tabla finanţărilor 2021. Adrian Coman, Reff & Asociaţii, societate de avocaţi membră Deloitte Legal: Trebuie să facem un efort susţinut în zona de digitalizare pentru ca finanţarea să pătrundă în zona rurală

Videoconferinţa ZF/BRD Sud & Sud-Vest. Tabla...

Autor: Ramona Cornea

20.10.2021, 14:21 82

România trebuie să facă un efort susţinut în zona de digitalizare pentru ca finanţarea să pătrundă în zona rurală, crede Adrian Coman, managing associate în cadrul Reff & Asociaţii, societate de avocaţi membră a reţelei Deloitte Legal.

 

”Trendul de digitalizare şi automatizare este unul care nu poate fi oprit, iar din acest punct de vedere România nu stă foarte bine. România este pe ultimele locuri în clasamentul DESI, din păcate. Indexul respectiv arată că cetăţenii şi companiile au un acces limitat la servicii digitale. Acolo trebuie să avem un efort susţinut pentru ca finanţarea să pătrundă în zona rurală, mai ales”, a declarat Adrian Coman în cadrul videoconferinţei ZF/BRD Sud & Sud-Vest. Tabla finanţărilor 2021.

 

Ce a mai declarat Adrian Coman în cadrul videoconferinţei:  

·        Mai este necesar şi un alt efort, unul legat de bancarizare. În România, statistica arată că doar 2 din 3 cetăţeni folosesc servicii bancare în momentul acesta.

·        Vestea bună este că aceste subiecte sunt adresate în o măsură destul de mare în PNRR, sunt nişte reforme structurale care ţintesc zona aceasta şi cred că efectul va fi unul multiplu. Pe lângă faptul că ne propunem să corectăm aceste decalaje mari faţă de celelalte state membre, vom avea şi acest efect de a oferi un acces mai facil la finanţare, la instrumente, la zona de servicii publice.

·        Performanţa în agricultură este destul de bună în ceea ce priveşte absorbţia fondurilor europene. Lucrul cu un consultant este esenţial pentru accesarea oricărui fel de finanţare.

·        Este important ca orice beneficiar de fonduri structurale să fie acompaniat pe acest traseu de un consultant.

·        PNRR-ul este o ocazie unică pentru ca statele să adreseze unele subiecte rămase nelucrate. Direcţia de finanţare în PNRR este în zona publică, mai ales. Sunt unele oportunităţi de finanţare pe zona de IMM-uri, apropo de de digitalizare, inovaţie.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO