Bănci și Asigurări

Videoconferinţa ZF/BRD Sud & Sud-Vest. Tabla finanţărilor 2021. Dragoş-Ionuţ Pană, CRFIR 3 Sud Muntenia: Avem nevoie de o promovare masivă pentru înfiinţarea grupurilor de producători pentru că acum procentul lor este destul de scăzut

Videoconferinţa ZF/BRD Sud & Sud-Vest. Tabla...

Autor: Ramona Cornea

20.10.2021, 14:20 57

România are nevoie de o promovare masivă pentru înfiinţarea grupurilor de producători pentru că acum procentul lor este destul de scăzut, crede Dragoş-Ionuţ Pană, director general adjunct al CRFIR 3 Sud Muntenia.

”Avem nevoie de o promovare masivă pentru înfiinţarea grupurilor de producători pentru că acum procentul lor este destul de scăzut. (...) În viitor, am putea să discutăm şi despre o alocare la nivel regional, să stabilim nevoile regiunii. De exemplu, eu în regiunea Sud Muntenia am nevoie de ferme de lapte pentru a satisface necesităţile acestea. Eu sunt de acord, mi-aş dori şi eu să fie aşa”, a declarat Dragoş-Ionuţ Pană în cadrul videoconferinţei ZF/BRD Sud & Sud-Vest. Tabla finanţărilor 2021.

Ce a mai declarat Dragoş-Ionuţ Pană în cadrul videoconferinţei:

·        Avem cinci judeţe în zona pe care o conduc şi am avut în fiecare judeţ întâlniri cu potenţiali beneficiari şi consultanţi. A fost făcută o promovare masiv pe această perioadă de tranziţie şi pe măsurile care au fost licitate şi care vor fi licitate în perioada următoare.

·        Până la momentul acesta, măsura pentru instalarea tinerilor fermieri a fost cea mai licitată, a avut cel mai mare grad de accesare. Fondurile s-au epuizat. Pe restul teritoriului naţional avem 7 0 mil. euro trase şi s-au depus 3.383 de cereri de finanţare pentru aceşti bani. Valoarea celor 3.383 de cereri de finanţare este de 185 mil. euro. Interesul a fost foarte mare.

·        În zona montană, unde am avut 30 mil. euro s-au depus 919 cereri de finanţare, în valoare de 45 mil. euro. Vom vedea în momentul când se va termina evaluarea câte dintre ele vor fi finanţate.

·        În zona noastră sunt mulţi aplicanţi în zona vegetală, foarte multe culturi. Oamenii au nevoie să cumpere şi un sistem de irigat, un mini utilaj pentru a îşi putea desfăşura activitatea. Interesul este foarte mare şi cred că s-au depus atât de multe cereri şi datorită promovării pe care am făcut-o la nivelul instituţiei.

·        Au fost lansate şi sesiuni de finanţare pentru aceste măsuri de investiţii în sectorul privat unde se încadrează IMM-urilor. Avem o măsură pentru investiţii în procesarea şi marketingul produselor din sectorul pomicol, una pentru investiţii în procesarea şi marketingul produselor agricole, mai este o măsură pentru sprijin acordat pentru cooperare orizontală şi verticală între actorii din lanţul de aprovizionare. Una dintre cele mai aşteptate măsuri este cea pentru investiţii în exploataţii agricole, unde sunt prevăzute 760 mil. euro şi sesiunea va fi deschisă de pe 25 octombrie până pe 25 ianuarie. Aici, fermierii mari îşi achiziţionează utilaje mare sau mici, în funcţie de nevoile lor.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO