Bănci și Asigurări

Videoconferinta ZF BT De ce să alegi factoring pentru compania ta? Tiberiu Moisa, Banca Transilvania: Factoringul propune o variantă de finanţare fără prea multe bătăi de cap. Este o finanţare mult mai simplu de gestionat decât una tradiţională

Videoconferinta ZF BT De ce să alegi factoring pentru...

Autor: Ramona Cornea

22.09.2020, 10:41 124

Tiberiu Moisa, Director General Adjunct – MidCorporate si IMM, Banca Transilvania, afirmă că factoringul este o variantă de finanţare simplă, mult mai simplu de gestionat decât una tradiţională.

”Factoringul vine cu o valoare mult mai suplă pe care o propune companiilor: nu vorbeşte despre garanţii, ci despre relaţii comerciale. Practic, câtă vreme reuşeşti să gestionezi în un mod disciplinat contractul comercial pe care l-ai semnat cu propriii tăi clienţi, factoringul îţi propune o variantă de finanţare fără prea multe bătăi de cap. Aici este discrepanţa, este o  mare diferenţă dintre cum sună şi cum este el în realitate. Este o finanţare mult mai simplu de gestionat decât o finanţare tradiţională”, a declarat Tiberiu Moisa în cadrul videoconferinţei De ce sa alegi factoring pentru compania ta?, organizată de Ziarul Financiar şi Banca  Transilvania.

Ce a mai declarat Tiberiu Moisa:

·         Etapele care sunt necesare pentru a derula un contract de factoring au o claritate foarte mare şi lucrează foarte mult în beneficiul companiilor. Cu alte cuvinte, cu cât promovăm mai mult această idee, cu cât o dăm jos din zona de produs sofisticat, accesibil doar unora, va fi în beneficiul companiilor, în special în beneficiul companiilor mici.

·         Avem un tonus bun în economie faţă de acest context, faţă de tot ceea ce s-a întâmplat în 2020. Am văzut foarte mulţi oameni responsabili, care ştiu ce au de făcut, au făcut o sumedenie de reconversii, de adaptări, şi-au schimbat obiectul de activitate. Oamenii ştiu ce au de făcut.

·         Există în continuare segmente importante din economie care nu şi-au revenit, nu au ajuns la volumul iniţial de vânzări, care nu încearcă fel şi fel de metode pentru a supravieţui, dar principalul lucru este că suntem avertizaţi.

·         Nu aş putea estima un procent de firme care vor avea probleme la începutul anului viitor, dar mă aştept ca multe dintre ele să ia deja măsuri şi să aştepte acest moment mult mai pregătite.

·         Suntem foarte interesaţi să finalizăm pipeline-ul pe care noi l-am avut legat de IMM Invest, unul foarte mare, avem câteva mii de solicitări în lucru şi sper ca într-o lună cea mai mare parte din acest pipeline să fie finalizat.

·         Mai avem în jur de 7.000 de cereri de credite prin IMM Invest la care trebuie să ne uităm cu atenţie. La zi, în sistemul nostru, sunt peste 8.000 de credite aprobate cu peste 3 mld. lei alocaţi în acest sens. Pentru mulţi, a fost o finanţare de tip tampon şi mă aştept ca sumele trase efectiv să fie mult mai mici. Cred că pana la final vor fi peste 4 mld. lei.

·         Ne pregătim cu toată capacitatea operaţională pentru acele trei linii de granturi, unde probabil o să vedem zeci de mii de aplicanţi şi beneficiari care vor avea nevoie de sprijin pentru a le accesa.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO