Bănci și Asigurări

VIG în România, afaceri de 1,6 mld. lei în 2014. Stagnare pe asigurări generale, scădere cu 25% pe viaţă

VIG în România, afaceri de 1,6 mld. lei în 2014....

Autor: Ciprian Botea

28.01.2015, 00:06 148
Asigurătorul austriac Vienna Insurance Group (VIG), care controlează companiile Omnia­sig, Asirom şi BCR Viaţă, a subscris anul trecut prime de 356 mil. euro (circa 1,6 mld. lei) pe piaţa locală, în scădere cu 5% faţă de 2013, pe fondul procesului de curăţare a portofoliului de asigurări de viaţă.
 
Afacerile pe segmentul asigurărilor generale au cumulat 301 mil. euro, adică 85% din total, fiind la acelaşi nivel cu 2013, conform datelor publicate de grup. La valori exprimate în lei s-a înre­gistrat chiar o creştere uşoară a sub­scrierilor din asi­gurări ge­nerale, semn că austri­ecii au ter­minat restructurarea porto­foliului.
 
„Deşi piaţa românească de asigurări continuă să fie dificilă, încep să apară efectele măsurilor implementate în ultimii ani. Pentru prima dată în ultimii ani, businessul de asigurări generale a avut o creştere uşoară“, spun reprezentanţii VIG.
 
Asigurările de viaţă au cumulat prime de 54 mil. euro anul trecut, în scădere cu 25% faţă de 2013. După ce au restruc­turat businessul de asigurări generale, în special cel auto, austriecii au trecut în 2014 la curăţarea portofoliului de asigurări de viaţă al companiei BCR Viaţă. Managementul companiei a fost schimbat la începutul anului trecut şi vânzările de asigurări de grup au fost oprite.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO