VIG în România, afaceri de 1,6 mld. lei în 2014. Stagnare pe asigurări generale, scădere cu 25% pe viaţă

28 ian 2015 Autor: Ciprian Botea

Asigurătorul austriac Vienna Insurance Group (VIG), care controlează companiile Omnia­sig, Asirom şi BCR Viaţă, a subscris anul trecut prime de 356 mil. euro (circa 1,6 mld. lei) pe piaţa locală, în scădere cu 5% faţă de 2013, pe fondul procesului de curăţare a portofoliului de asigurări de viaţă.
 
Afacerile pe segmentul asigurărilor generale au cumulat 301 mil. euro, adică 85% din total, fiind la acelaşi nivel cu 2013, conform datelor publicate de grup. La valori exprimate în lei s-a înre­gistrat chiar o creştere uşoară a sub­scrierilor din asi­gurări ge­nerale, semn că austri­ecii au ter­minat restructurarea porto­foliului.
 
„Deşi piaţa românească de asigurări continuă să fie dificilă, încep să apară efectele măsurilor implementate în ultimii ani. Pentru prima dată în ultimii ani, businessul de asigurări generale a avut o creştere uşoară“, spun reprezentanţii VIG.
 
Asigurările de viaţă au cumulat prime de 54 mil. euro anul trecut, în scădere cu 25% faţă de 2013. După ce au restruc­turat businessul de asigurări generale, în special cel auto, austriecii au trecut în 2014 la curăţarea portofoliului de asigurări de viaţă al companiei BCR Viaţă. Managementul companiei a fost schimbat la începutul anului trecut şi vânzările de asigurări de grup au fost oprite.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 28.01.2015

 
Cuvinte cheie:
asigurari
, afaceri
, asigurari de viata
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide