Bănci și Asigurări

Vin schimbări în Consiliul de Administraţie al CEC Bank? Diaconu şi Vătăşoiu, membri în board la CEC Bank puşi sub acuzare de DNA, pot fi schimbaţi din boardul băncii

Vin schimbări în Consiliul de Administraţie al CEC...

Autor: Liviu Popescu

15.02.2016, 00:04 1760
Fostul preşedinte al ANAF Gelu Ştefan Diaconu şi fostul vicepreşedinte ANAF Mihai Gogancea Vătăşoiu, puşi sub acuzare săptămâna trecută de către Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) şi demişi de către premierul Dacian Cioloş, sunt membri ai Consiliului de Administraţie (CA) al CEC Bank, singurul jucător din top zece rămas în acţionariatul statului.

Astfel, este posibil ca în structura CA a CEC Bank să urmeze schimbări în perioada următoare, poate chiar la următoarea Adunare Generală a Acţio­narilor în condiţiile în care atât Diaconu, cât şi Vătăşoiu sunt urmăriţi penal pentru favorizarea făptuitorului şi abuz în serviciu cu obţinere de foloase necu­venite pentru sine sau altul.

Consiliul de Administraţie al CEC Bank numără 11 membri, cu Radu Gheţea în funcţia de preşedinte. Gheţea ocu­pă totodată şi funcţia de director general al băncii.

Dan Manolescu, un alt membru al Consiliului de Administraţie al CEC Bank, a ocupat până în septembrie 2015 funcţia de secretar de stat în cadrul Mi­nis­terului Finanţelor. Manolescu figurează în continuare ca membru în CA al CEC Bank, potrivit informaţiilor publicate pe site-ul băncii.

Diaconu, fostul preşedinte al ANAF, are declarate venituri de 56.400 de lei încasaţi de la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF), potrivit celei mai recente declaraţii de avere din mai 2015. Asta înseamnă venituri lunare de aproximativ 4.700 de lei. Din funcţia de membru al CA CEC, veni­turile obţinute de Diaconu într-un an se ridică la 219.170 de lei (echivalentul a 49.000 de euro), ceea ce înseamnă câştiguri de circa 18.000 de lei (4.000 de euro) lunar. La categoria ve­nituri din alte surse se mai încadrează şi funcţia de membru CIFGA (Comitetul Interministerial de Finan­ţări, Garanţii şi Asigurări) a lui Diaconu în cadrul EximBank. Astfel, Diaconu are declarate venituri de 248.000 de lei (echivalentul a 55.000 de euro), adică o remuneraţie lunară de aproximativ 21.000 de lei.

În cazul lui Vătăşoiu, încasările din funcţia de vicepreşe­dinte al ANAF s-au ridicat la 51.500 de lei (echivalentul a 11.600 de euro), adică venituri lunare de 4.300 de lei. Şi Vătăşoiu face parte dintr-o structură a EximBank, şi anume este membru al Adunării Generale a Acţionarilor, poziţie remunerată cu aproximativ 20.000 de lei anual.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO