Bănci și Asigurări

Viorel Cataramă îi dă replica lui Dan Suciu: Cursul este consecinţa intervenţiei BNR

Viorel Cataramă îi dă replica lui Dan Suciu: Cursul...

Autor: Petriana Condrut, Mediafax

01.02.2018, 13:54 470

"Dacă cursul de schimb ar fi determinat de piaţă, ar fi în acest moment de peste 5 lei. Sunt de acord întru totul şi susţin ca Banca Naţională să nu mai intervină atât de brutal în evoluţia cursului.
Cursul actual este o consecinţă directă a intervenţiei Băncii Naţionale. Dau un exemplu, şi anume variaţia euro, dolar care ar trebui să fie avută în vedere. Am şi alte exemple ale intervenţiei băncii pe care momentan nu e necesar să le comentez. Cred că instituţiile abilitate ar trebui să se sesizeze cu privire la intervenţiile în piaţă care duc la prăbuşirea şi descurajarea exporturilor, la falimente în sectorul privat şi la încurajarea importurilor care fac ca România să fie dependentă de împrumuturi si de importuri concomitent cu distrugerea sectorului care ar trebui sa fie motorul economiei româneşti", a declarat omul de afaceri Viorel Cataramă.

Anterior, purtătorul de cuvânt al BNR, Dan Suciu, a declarat că afirmaţiile lui Cataramă privind faptul că avem "o gaşcă criminală de comunişti în Banca Naţională care ţine cursul la un nivel care nu reprezintă realitatea”" sunt declaraţii politice.

„Ca liberal, Viorel Cataramă ar trebui să ştie că evoluţia cursului de schimb este determinată de piaţă”, a spus Dan Suciu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO