• Leu / EUR4.8831
  • Leu / GBP5.7936
  • Leu / USD4.8176
Bănci și Asigurări

Viorel Vasile, CEO Safety Broker: Riscul sistemic generat de falimentul City Insurance, din punctul de vedere al garanţiilor, există şi persistă în continuare şi părerea mea este că piaţa nu se va putea regla singură

Viorel Vasile, CEO Safety Broker: Riscul sistemic generat de falimentul City Insurance, din punctul de vedere al garanţiilor, există şi persistă în continuare şi părerea mea este că piaţa nu se va putea regla singură

Viorel Vasile: Piaţa asigurărilor de garanţii este o piaţă tânără, are doar câţiva ani şi cred că este neapărată nevoie de intervenţia statului. Fără un asigurător de stat sau fără o intervenţie a unei autorităţi a statului nu vom putea să mergem mai departe. Pentru 25-30% din clienţii care aveau poliţe în derulare am reuşit să le reînnoim poliţele. Există gaura aceasta de 70-75%, care este uriaşă. Piaţa poate intra în colaps. Trebuie să fim conştienţi de asta şi să vedem cum facem să ţinem lucrurile cât de cât sub control.

Autor: Mircea Nica

02.06.2022, 09:00 287

„Firmele mari, multinaţionalele au capacitatea de a veni cu o scrisoare de garanţie bancară şi şi-au rezolvat problema, dar constructorii români, din păcate mulţi dintre ei nebancabili, trebuie să îşi rezolve în termen scurt situaţiile create de acest faliment. Nu poţi să fii o companie care are pierderi 7-8 ani la rând şi să te duci să ceri o garanţie. Riscul major este de a intra într-o întrerupere a activităţii pentru mai mulţi constructori“.

Riscul sistemic generat de falimentul asigurătorului City Insurance, din punctul de vedere al garanţiilor, există şi persistă în continuare, iar spre deosebire de piaţa RCA, o piaţă matură care se poate regla singură, piaţa garanţiilor nu va putea face acest lucru, a spus Viorel Vasile, CEO al Safety Broker, în cadrul Formului Internaţional de Asigurări-Reasigurări (FIAR) 2022.

„În septembrie anul trecut, înainte de falimentul City Insurance, toată lumea era speriată de RCA şi care sunt efectele falimentului City Insurance asupra consumatorilor RCA. La momentul acela am spus că partea de RCA se poate regla singură, piaţa este matură, existau deja două falimente, exista o lege nouă a RCA în 2017 şi s-a şi dovedit că piaţa s-a reglat. Din păcate, riscul sistemic generat de falimentul City Insurance, din punctul de vedere al garanţiilor, există şi persistă în continuare şi după părerea mea piaţa nu se va putea regla singură“, a spus Viorel Vasile.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - astăzi, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.8831
Diferență: -0,1595
Ieri: 4.8909
Azi: 4.8176
Diferență: 1,53
Ieri: 4.7450
Azi: 5.7936
Diferență: 0,416
Ieri: 5.7696
Azi: 5.0705
Diferență: 0,6451
Ieri: 5.0380