Bănci și Asigurări

Virgil Şoncutean, Allianz-Ţiriac: Vedem o cerere în creştere pentru poliţe de sănătate cu acoperire internaţională şi servicii de second opinion. „Am observat o sensi­bili­tate mică la preţ din par­tea clienţilor când vine vorba de achiziţia de asigurări de sănătate.“

Virgil Şoncutean, director general al Allianz-Ţiriac

Virgil Şoncutean, director general al Allianz-Ţiriac

Autor: Anelis Baciu

23.05.2017, 00:05 363
Românii sunt tot mai interesaţi de achiziţia de poliţe de sănătate cu acoperire internaţională şi servicii de second opinion (a doua părere medicală), a afirmat Virgil Şoncutean, director general al Allianz-Ţiriac în cadrul Forumului Internaţional de Asigurări-Reasigurări (FIAR) organizat de Media Xprimm. Allianz-Ţiriac, cel mai mare asigurător local în funcţie de primele subscrise, avea circa 80.000 de clienţi pe nişa asigurărilor de sănătate la finalul anului 2016, iar pentru acest an şi-a propus să depăşească pragul de 100.000 de clienţi.
 
„Am observat o sensi­bili­tate mică la preţ din par­tea clienţilor când vine vorba de achiziţia de asigurări de sănătate. Clienţii pe care îi avem în portofoliu au re­nunţat la abonamente me­di­cale şi au încheiat poliţe de să­nătate, deşi acestea din ur­mă sunt mai scumpe. Tot mai mulţi clienţi caută pro­duse cu acoperire internaţio­na­lă, deşi in­frastructura lo­cală me­dica­lă se dezvoltă şi reprezintă o alternativă viabilă. Totodată, clienţii sunt interesaţi de servicii me­dicale de second opinion“, a explicat Virgil Şoncutean.
 
Tarifele pentru poliţele de sănătate emise de Allianz-Ţiriac în cazul persoanelor fizice încep de la 600 de lei pe an şi ajung la 2.000 de lei pe an. Compania vinde şi poliţe de grup, asigurări încheiate de angajatori pentru propriii an­ga­jaţi, iar în acest caz tariful poate ajunge până la 36 de euro pe lună.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO