Bănci și Asigurări

Visa şi Western Union au încheiat un parteneriat în Germania şi România, odată cu lansarea WU+, aplicaţie integrată de servicii bancare digitale şi transfer internaţional de bani

Visa şi Western Union au încheiat un parteneriat în...

Autor: Roxana Rosu

24.05.2022, 11:16 192

Visa şi Western Union au încheiat un parteneriat în Germania şi România, odată cu lansarea WU+, aplicaţie integrată de servicii bancare digitale şi transfer internaţional de bani.

Utilizatorii aplicaţiei WU+ vor putea să-şi deschidă conturi bancare digitale şi să plătească pe toate canalele cu cardul lor de debit Visa Platinum.  

„Consumatorii din România au adoptat cu entuziasm plăţile digitale în ultimii ani şi se aşteaptă la modalităţi de plată care să răspundă nevoilor lor de securitate, confort şi rapiditate. Parteneriatul cu  Western Union este o dovadă în plus a angajamentului companiei noastre pentru extinderea şi îmbunătăţirea experienţelor de plată care să răspundă acestor aşteptări”, a declarat Elena Ungureanu, Country Manager Visa în România.

Clienţii WU+ pot deţine un cont bancar digital în 13 valute, pot trimite şi primi bani la nivel internaţional instantaneu în relaţie cu alţi deţinători de conturi WU+, gratuit. Totodată, ei îşi pot folosi cardul de debit Visa Platinum, conectat la contul bancar, pentru a plăti cumpărăturile oriunde sunt acceptate cardurile Visa. Astfel, utilizatorii aplicaţiei pot accesa atât reţeaua de plată globală a Visa, cât şi vasta reţea globală de retail a Western Union pentru a efectua tranzacţii.

Cu cardul lor de debit Visa, utilizatorii aplicaţiei Western Union WU+ pot plăti contactless sau cu telefonul mobil în magazin, online sau în aplicaţie.

Studiile arată că 83% dintre români declară că folosesc aplicaţiile de mobile banking, în timp ce mai mult de o treime au declarat că au început să plătească mai mult cu cardul în ultimii doi ani. 

 


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO