Bănci și Asigurări

”Visul frumos s-a terminat”. Bancherii britanici renunţa la speranţele că îşi vor păstra privilegiile după Brexit

”Visul frumos s-a terminat”. Bancherii britanici...

Autor: Ştefan Stan

13.01.2017, 15:10 4037

Bancherii britanici îşi reduc aşteptările când vine vorba de obţinerea unui Brexit care va avea în prim plan păstrarea în siguranţă a celei mai importante industrii britanice, scrie Bloomberg.

După luni în care băncile au militat pentru păstrarea formei actuale de acces nerestricţionat la piaţa comună a Uniunii Europene după ce Marea Britanie va părăsi UE, grupuil de lobby TheCityUK şi-a redus cerinţele joi. Nu mai este la fel de vocal pentru păstrarea ”paşaportului” care le-ar fi permis băncilor din Londra să ofere aceleaşi servicii ca până acum restului Europei.

În timp ce CEO-ul grupului, Miles Celic, spune că grupul nu se retrage din cererea continuităţii accesului la piaţa comună, absenţa ”paşaportului” mondial din lista de cerinţe de două pagini care sunt priorităţi pentru industrie vine ca urmare a recunoaşterii în privat de către executivii băncilor că este improbabil să obţină asta după Brexit.

Visul menţinerii status-quo-ului a dispărut odată cu declaraţiile premierului britanic Theresa May, în care arată că este reticentă la acordarea industriei financiare un statut special în negocierile pentru Brexit. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO