Bănci și Asigurări

Vladimir Kalinov, vicepreşedintele Raiffeisen Bank pe zona de retail: Avem peste 200.000 de clienţi activi care nu au mai venit în agenţie, iar acest număr va creşte. Avem 1,2 milioane de clienţi activi care utilizează servicii de digital banking. La noi unu din cinci credite de nevoi personale este dat în spaţiul digital

Vladimir Kalinov, vicepreşedintele Raiffeisen Bank pe...

Autor: Răzvan Botea

17.06.2022, 00:05 98

♦ Aproape un sfert dintre românii chestionaţi se gândesc să emigreze din cauza inflaţiei. 7 din 10 români cred că va veni o criză şi principala îngrijorare este creşterea preţurilor, potrivit studiului „Provocările financiare ale românilor“.

Un număr de 7 din 10 românii chestionaţi folosesc aplicaţiile de mobile banking pentru a-şi plăti ratele sau diverşi comercianţi, iar jumătate fac transferuri bancare către prieteni sau familie, iar teama de fraude şi confidenţialitatea reprezintă principalele bariere de utilizare a aplicaţiilor bancare, potrivit unui studiu despre comportamentele digitale ale românilor în relaţia cu băncile realizat de compania Reveal Marketing Research la solicitarea Raiffeisen Bank.

„Avem mai mult de 200.000 de clienţi activi care nu au mai venit în agenţie, iar acest număr de clienţi va creşte în timp. În acest moment avem 1,2 milioane de clienţi activi care utilizează servicii de digital banking“, a declarat Vladimir Kalinov, vicepreşedintele Raiffeisen Bank pe zona de retail, în cadrul evenimentului de prezentare a studiului „Provocările financiare ale românilor“.

El a mai spus că 1 din 5  credite pe care banca le acordă se dau în mediul online, iar ţinta este ca această pondere să crească.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO