Bănci și Asigurări

Volksbank anunţă venituri operaţionale în creştere şi o nouă strategie pentru 2011

Autor: Liviu Chiru

07.02.2011, 14:10 70

Volksbank România, a şasea bancă locală după activele deţinute,a anunţat o creştere cu 3 milioane de euro a venituriloroperaţionale realizate în decembrie anul trecut, potrivitrezultatelor preliminare pe 2010.

Banca nu a publicat date privind rezultatul net. În primele nouăluni ale anului trecut banca a înregistrat o pierdere netă de 460de milioane de lei (109 milioane de euro), calculată potrivitstandardelor locale de contabilitate. Volksbank s-a confruntat cupierderi pe fondul deteriorării calităţii portofoliului de credite,ponderea neperformantelor urcând la circa 25% din total.
Raportul cost/venituri, unul din principalii indicatori deeficienţă, a coborât la 30%, au mai precizat reprezentanţiiVolksbank.

Austriecii au crescut agresiv în anii de boom prin vânzarea decredite cu garantii ipotecare pentru clientii de retail, ceea cei-a lăsat expuşi la prăbuşirea pieţei imobiliare.

Pentru anul 2011 Volksbank anunţă o schimbare a strategiei, cuambiţia de a deveni o bancă cu servicii complete.

"În acest sens oferim deja produse de cont curent sau deeconomisire şi recent am îmbunătăţit serviciul de internet bankingpentru a susţine operaţiunile de zi cu zi ale clienţilor noştri",precizează reprezentanţii băncii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO