Bănci și Asigurări

Who’s Who în Business 2016: Cum arată traseul profesional şi ce educaţie au profesioniştii de top din sectorul bancar local

Vedeţi în anuarul Who’s Who În Business 2016 cine sunt bancherii de top din România

Vedeţi în anuarul Who’s Who În Business 2016 cine sunt bancherii de top din România

Autor: Anelis Baciu

21.12.2016, 00:03 274

Este economist, inginer, matematician sau specialist în drept la bază, are o experienţă de aproximativ 20 de ani în banking şi are „pe mână“ active de cel puţin 10 de miliarde de lei, aşa arată în linii mari profilul directorului general al unei bănci din top zece din piaţa locală.

Dintre cei zece bancheri de top doar pa­tru au fost şcoliţi în România, restul fiind ex­paţi. Numărul executivilor români din ban­king a urcat anul trecut odată cu numirea lui Sergiu Manea la conducerea BCR, cea mai mare bancă locală după active.

Sergiu Manea, 43 de ani, este primul ro­mân căruia grupul austriac Erste îi încre­din­ţea­ză conducerea BCR, banca pe care a pre­luat-o în 2006.

Sergiu Manea este un ban­cher tânăr, spe­cialist în pieţe financiare (curs, do­bânzi etc.), cu experinţă acumulată în ca­dru a nu­me­roase bănci mari precum ING, ABN Amro, Citi şi UniCredit/Bank Austria. Îna­inte de a prelua frâiele BCR, Manea a fost timp de trei ani vicepreşedintele pentru cor­po­rate banking şi pieţe de capital în cadrul băncii. Pregătirea academică urmată de Manea este tipică unui bancher.

Sergiu Ma­nea a absolvit Academia de Studii Eco­no­mi­ce Bucureşti în anul 1995, iar ulterior a ob­ţi­nut masteratul în finanţe la DOFIN, pepi­nie­ra de bancheri din cadrul ASE-ului.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO