Bănci și Asigurări

Who's who in business. Cine conduce NN Asigurări, cel mai mare jucător din piaţa asigurărilor de viaţă

Marius Popescu

Marius Popescu

Autor: Anelis Baciu

15.02.2017, 00:04 505
Ziarul Financiar a lansat o rubrică de prezentare a managerilor de top şi a antreprenorilor care conduc cele mai importante companii din Romania, pe baza informaţiilor prezentate în anuarul ZF "Who's who in business. Cei mai importanţi 1.000 de oameni din business". Astăzi, Marius Popescu, directorul general al NN Asigurări de Viaţă.
 
Marius Popescu a preluat conducerea NN Asigurări de Viaţă (fosta ING Asigurări de Viaţă), cea mai mare companie de asigurări de viaţă din piaţa romanească, în vara anului 2013. Managerul în varstă de 41 de ani are aproximativ 15 ani experienţă în zona asigurărilor, pensiilor private şi a investiţiilor, dobandită atat în ţară, cat şi în străinătate. Înainte de a prelua conducerea celui mai mare asigurător de viaţă, Marius Popescu a fost timp de trei ani CEO al diviziei de pensii deţinute de grupul olandez NN în Romania. Şeful NN Asigurări şi-a început cariera în domeniul financiar la Toronto, Canada, ca analist financiar la gigantul General Motors.

Marius Popescu este absolvent al Facultăţii de economie, matematică, cibernetică, statistică şi informatică economică din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucureşti şi al unui program de masterat în administrarea afacerilor la Saint Mary's University, Canada. În plus, Popescu are o certificare în general management la Harvard Business School.

NN Asigurări a subscris în perioada ianuarie-septembrie a anului trecut prime brute în valoare de 481 de milioane de lei (107 mil. euro), în creştere cu 4% faţă de aceeaşi perioadă din 2015. În aceste condiţii NN Asigurări avea la finalul lunii septembrie 2016 o felie de 41% din piaţa asigurărilor de viaţă, potrivit Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO