Bănci și Asigurări

XTB România: Bitcoin ar putea înregistra fluctuaţii de 20-25% în perioada următoare.”Este posibil ca niveluri chiar sub 30 de mii dolari pentru Bitcoin sau 1.000 de dolari pentru Ethereum să fie atinse”

XTB România: Bitcoin ar putea înregistra fluctuaţii de...

Autor: Roxana Rosu

12.01.2021, 12:06 349

Valoarea Bitcoin ar putea fluctua cu 20-25% în perioada următoare, chiar şi până la niveluri sub 30.000 dolari, având în vedere viteza cu care s-a apreciat aceasta monedă virtuală în ultimele luni şi care a adus câştiguri impresionante într-un orizont de timp foarte scurt unui număr larg de participanţi, este de părere Claudiu Cazacu, Consulting Strategist în cadrul casei de brokeraj XTB.

”Fluctuaţii de peste 20 sau 25% nu reprezintă o surpriză pentru Bitcoin şi ar fi înţelept să le vedem drept probabile şi în perioada următoare. Este posibil ca niveluri chiar sub 30 de mii dolari pentru Bitcoin sau 1.000 de dolari pentru Ethereum să fie atinse, având în vedere viteza înaltă a fluctuaţiilor, care a adus câştiguri impresionante într-un orizont de timp foarte scurt unui număr larg de participanţi”, a spus Claudiu Cazacu.
Nivelul de interes suscitat de monedele virtuale a atins repere foarte înalte pe finalul anului 2020 şi începutul lui 2021.

Bitcoin a câştigat peste 100 în raport cu dolarul american între 1 decembrie şi 8 ianuarie, ziua când a atins cotaţia record de 42.000 de dolari americani. Sesiunile recente au adus o corecţie spre 32.000 dolari, piaţa fiind foarte volatilă.

Creşterea valorii Bitcoin a fost explicată de o serie de factori, inclusiv nivelul în creştere al incertitudinii (inclusiv la nivel politic în SUA, al relaţiilor dintre marile puteri, al situaţiei din sănătate), implicarea unor nume mari, respectate în domeniul investiţiilor în piaţa monedelor virtuale, opiniile favorabile ale unor persoane relevante pentru investitori (Stanley Druckenmiller, Paul Tudor Jones, Scott Minerd, Fidelity, Paypal) sau politica de generare de lichiditate a Fed.

” Un nou demers pentru autorizarea unui fond de tip ETF cu deţineri în bitcoin a reaprins speranţele de lărgire a bazei de investitori potenţiali. Toate influenţele sunt, totuşi, dificil de cuantificat„.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO