Bănci și Asigurări

Zdenek Romanek, şeful Raiffeisen Bank: Modelul de business al băncilor se schimbă cu viteză. Suntem pregătiţi să ne continuăm dezvoltarea, indiferent de contextul economic

Zdenek Romanek, şeful Raiffeisen Bank: Modelul de...

Autor: Claudia Medrega

13.01.2023, 00:07 1118

Zdenek Romanek, preşedinte şi CEO al Raiffeisen Bank, spune că banca îşi construieşte strategia din 2023 „pe dinamica şi succesele din 2022“, an în care banca a fost solid capitalizată şi cu o puternică poziţie pe lichiditate, iar rezultatele bune dovedesc că banca este pregătită să îşi continue dezvoltarea, „indiferent de contextul economic pe care îl vom parcurge în anii care urmează“.

„De-a lungul anilor, şi ne uităm la ultimii 10 ani, an de an, jumătate din profitul băncii a fost reinvestit pentru dezvoltarea sustenabilă a activităţii băncii, a relaţiilor cu clienţii, partenerii şi furnizorii. Profitul băncii a crescut an de an“, a spus şeful Raiffeisen pentru ZF.

Raiffeisen Bank, subsidiara de pe piaţa locală a grupului austriac cu acelaşi nume, a obţinut un profit net de 920 mil. lei în 9 luni/2022, în creştere cu 43% faţă de 9 luni/2021, într-un mediu economic plin de provocări din cauza războiului din Ucraina şi a presiunilor inflaţioniste, evoluţia câştigului fiind influenţată de creşterea creditării şi a veniturilor.

Modelul de business al băncilor s-a schimbat şi se schimbă cu viteză, aminteşte şeful Raiffeisen. „Banca digitală a înlocuit total banca cu ghişee pe care o ştiam. Investiţiile noastre se vor îndrepta şi spre consultanţă financiară, bazată pe date şi pe instrumente digitale“.

În Raiffeisen Bank lucrează in jur de 4.900 de angajaţi, iar în 2023 numărul ar urma să crească, mai ales în zona de IT, după cum susţine peful băncii.

Referindu-se la proiectele de investiţii, Zdenek Romanek spune că în 2023 banca va continua să investească în programul de digitalizare a serviciilor şi produselor băncii, cu accent pe dezvoltarea zonei de consultanţă financiară proactivă pentru clienţii.



 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO