Bănci și Asigurări

ZebraPay, operatorul reţelei locale de plată SelfPay, accelerează procesul de transformare a pieţei irlandeze de plăţi prin semnarea unui parteneriat cu Payzone. Adrian Badea, CEO: Continuăm procesul de digitalizare a numerarului şi creşterea gradului de incluziune financiară

ZebraPay, operatorul reţelei locale de plată SelfPay,...

Autor: Cristina Bellu

23.05.2023, 15:20 181

SelfPay, liderul pieţei locale în operarea staţiilor de plată de tip self-service, cu aproape 10.000 de unităţi în funcţiune în România, anunţă încheierea unui parteneriat strategic cu Payzone, principalul  furnizor de soluţii de plată din Irlanda, zonă în care estimează că va ajunge la o reţea de 500 de unităţi până la sfârşitul acestui an.

ZebraPay, operatorul reţelei locale de plată SelfPay, a intrat pe piaţa irlandeză în 2022 cu unităţi în care sunt  disponibile deja peste o sută de servicii, printre care cele de reîncărcare electronică a cartelelor de telefonie mobilă, alimentarea cardurilor prepaid de utilităţi, precum şi plata facturilor, plata taxelor de drum, achiziţia de carduri cadou şi achiziţia de jocuri.

„Odată cu acest parteneriat, procesul de extindere la nivel internaţional a SelfPay intră în etapa operaţională, de execuţie a planurilor strategice. Suntem primul fintech 100% românesc care îşi extinde operaţiunile pe pieţe externe mature din vestul Europei, continuând procesul de digitalizare a numerarului precum şi creşterea gradului de incluziune financiară”, spune Adrian Badea, CEO Zebrapay.

Barry Keegan, Commercial Director Payzone Ireland, susţine că acest parteneriat schimbă regula jocului în ceea ce priveşte serviciile de plăţi, introducând pe piaţa irlandeză o premieră, respectiv utilizarea terminalelor self-service pentru plata facturilor.

„Staţiile de Plată SelfPay completează serviciile disponibile prin platforma Payzone, îmbunătăţind în acelaşi timp experienţa utilizatorilor. Parteneriatul nostru combină expertiza SelfPay în ceea ce priveşte terminalele self-service de plată şi soluţiile noastre de plată, oferind astfel o modalitate eficientă de economisire a resurselor pentru comercianţi, respectiv a timpului pentru utilizatorii finali”.

SelfPay deţine cea mai mare reţea de staţii de plată de tip self-service din România, cu aproape 10.000 de staţii de plată şi peste 260 de servicii disponibile. Unităţile SelfPay pot fi găsite în marile reţele de retail (Mega Image, Profi, Kaufland, Carrefour, Penny), centre comerciale, pieţe, benzinării, magazine de proximitate, în sedii ale băncilor partenere, dar şi în primării şi alte instituţii publice, şi sunt disponibile în fiecare zi, în intervalul orar în care aceste unităţi sunt deschise.

În 2021, compania 100% românească Zebrapay S.A., care operează sub brandul SelfPay, a făcut primul pas la Bursa de Valori Bucureşti printr-o emisiune de obligaţiuni corporative în valoare de 3 milioane de euro, în cadrul unui plasament privat. Emisiunea susţine dezvoltarea reţelei de Staţii de Plată la nivel naţional şi internaţional şi a aplicaţiei mobile SelfPay Now.

 


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO