Bănci și Asigurări

ZF 23 de ani. Ömer Tetik, CEO, Banca Transilvania: România are un culoar favorabil pentru perioada postpandemie şi potenţial pentru a deveni hubul Europei de Sud-Est. Putem accelera dezvoltarea

Ömer Tetik, CEO al Băncii Transilvania:

Un model de creştere economică sustenabilă ar consta în investiţii eficiente pentru modernizarea infrastructurii, digitalizarea sectorului public, creşterea absorbţiei fondurilor europene, dar şi în domenii precum educaţie, sănătate şi cercetare.

Ömer Tetik, CEO al Băncii Transilvania: Un model de creştere economică sustenabilă ar consta în investiţii eficiente pentru modernizarea infrastructurii, digitalizarea sectorului public, creşterea absorbţiei fondurilor europene, dar şi în domenii precum educaţie, sănătate şi cercetare.

Autor: Claudia Medrega

18.11.2021, 00:05 1997

♦ Ne confruntăm şi cu o serie de provocări cum ar dinamica inflaţiei, evoluţia demografică, ponderea ridicată a salariilor şi protecţiei sociale în cheltuielile statului sau ritmul reformelor, susţine şeful Băncii Transilvania.

România are resurse digitale, uma­ne şi financiare, dar este nevoie de alocarea eficientă a acestora, pentru a face diferenţa dintre creş­tere economică şi dezvoltare dura­bilă. Şi, în mod clar, România are ne­voie de investiţii pentru recu­pe­rarea decala­je­lor economice faţă de restul Uniunii Europene (UE), dar şi pen­tru reducerea diferenţelor din­tre zo­nele administrative şi istorice şi pen­tru a accelera incluziunea socia­lă, este de părere Ömer Tetik, CEO al Băncii Transilvania, cea mai mare bancă din România după active.

„Din fericire, ţara noastră are un cu­loar favorabil pentru perioada post-pandemie şi potenţial pentru a deveni hubul Europei de Sud-Est. Putem accelera dezvoltarea şi con­ver­genţă economică europeană. De ase­menea, investitorii străini au în­credere în eco­nomia României, fapt confirmat de creşterea ISD-urilor, de investiţiile stră­ine directe, care au fost de aproxi­mativ 4,4 miliarde de euro în perioada ianuarie - august, cel mai ridicat nivel din 2008“, a declarant şeful Băncii Transilvania pentru ZF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO