Bănci și Asigurări

ZF Bankers ’19. Radu Dumitrescu, Deloitte: România ar trebui să aibă minimum 10 bănci puternice cu o cotă de piaţă de cel mult 15% fiecare

Radu Dumitrescu, partener Deloitte: Multiplii activelor nete la care se realizează tranzacţiile pe piaţa bancară sunt în creştere.

Radu Dumitrescu, partener Deloitte: Multiplii activelor nete la care se realizează tranzacţiile pe piaţa bancară sunt în creştere.

Autor: Alex Ciutacu, Anelis Baciu

26.07.2019, 08:30 370

O concurenţă ridicată în sistemul bancar, cu beneficii pentru clienţi, s-ar putea obţine dacă la nivel local ar exista minimum 10 bănci puternice cu o cotă de piaţă individuală de cel mult 15%, consideră Radu Dumitrescu, partener în cadrul firmei de audit şi consultanţă Deloitte.

„Aş vrea să văd 10-12 bănci puternice, fiecare să aibă maxim 15%, şi atunci nu am mai vedea polarizarea profitabilităţii în care primele trei bănci au 80% din profitul industriei bancare. Observ că nu doar în România, ci în regiune gradul de concentrare în sistemul bancar este foarte mare. Vorbim de ţări unde cele mai mari cinci bănci au 70% din active“, a declarat Radu Dumitrescu în cadrul conferinţei ZF Bankers ’19 care a avut loc la începutul acestei luni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO