Bănci și Asigurări

ZF Bankers 2020. Claudiu Cercel, vicepreşedinte al BRD-SocGen: Economia României ar putea avea anul acesta o scădere de 6%, urmată de o revenire în 2021, cu o creştere de 4%. Cursul leu/euro va fi stabil

Claudiu Cercel, vicepreşedinte la BRD-SocGen: Eventuala retrogradare a României de către agenţiile de rating ar duce la presiune pe curs cu siguranţă. Rezervele de la BNR ar ajuta la temperarea deprecierii, dar am vedea creşteri de dobânzi totuşi pe piaţă.  Nu este un scenariu prea probabil totuşi şi cred că va prevala raţiunea în deciziile care se vor lua.

Claudiu Cercel, vicepreşedinte la BRD-SocGen: Eventuala retrogradare a României de către agenţiile de rating ar duce la presiune pe curs cu siguranţă. Rezervele de la BNR ar ajuta la temperarea deprecierii, dar am vedea creşteri de dobânzi totuşi pe piaţă. Nu este un scenariu prea probabil totuşi şi cred că va prevala raţiunea în deciziile care se vor lua.

Autor: Roxana Rosu

19.08.2020, 16:20 911

Economia României ar putea avea anul acesta o scădere de 6%, urmată de o revenire pe creştere a PIB-ului în 2021, în zona lui 4%, a declarat Claudiu Cercel, vicepreşedinte la BRD-SocGen în cadrul videoconferinţei ZF Bankers Summit 2020, care s-a desfăşurat la jumătatea lunii iulie.

„Ca bancă, vedem o scădere de 6% la PIB în 2020. Personal cred ar putea fi undeva între 3 şi 4%“.

Până acum guvernul a lu­crat cu o prognoză de scădere economică de 1,9% şi un deficit bugetar echi­va­lent cu 6,7% din PIB. Pre­mierul Ludovic Orban spunea că nu crede econo­mia va scă­dea cu mai mult de 3% în 2020 şi că datele privind evoluţia economică din România vor fi revizuite după execuţia bugetară la şase luni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO