Bănci și Asigurări

ZF Bankers 2021. Dragoş Popa, Director Departament Companii Mari, Sector Public şi Companii Multinaţionale, Citi România: Băncile au obiective de finanţare sustenabilă. Citi are ca obiectiv ca până în 2030 să finanţeze 500 mld. dolari creditare pentru economia sustenabilă

ZF Bankers 2021

ZF Bankers 2021. Dragoş Popa, Director Departament...

Autor: Ramona Cornea

06.07.2021, 12:38 300

Băncile au obiective de finanţare sustenabilă, iar Citibank are ca obiectiv ca până în 2030 să finanţeze 500 mld. dolari creditare pentru economia sustenabilă, susţine Dragoş Popa, directorul Departamentului Companii Mari, Sector Public şi Companii Multinaţionale din cadrul Citi România.

”Partea de ESG contează prin faptul că băncile au obiective de finanţare sustenabilă. Citi are ca obiectiv ca până în 2030 să finanţeze 500 mld. dolari creditare pentru economia sustenabilă. La fel, investitorii se uită după companii care sunt sustenabile din perspectiva ESG, ceea ce înseamnă că lichiditatea nu este infinită. În momentul în care băncile şi investitorii analizează cu atenţie şi dau o pondere din ce în ce mai mare proiectelor de ESG, felia rămasă pentru cei care nu sunt ESG este din ce în ce mai mică şi se va vedea în termen de cost în un timp destul de scurt”, a declarat Dragoş Popa în cadrul videoconferinţei ZF Bankers Summit 2021.

Ce a mai declarat Dragoş Popa în cadrul videoconferinţei:

·        Ceea aş vrea să punctez este că şi piaţa a crescut, ne uităm la nişte companii din România care au devenit mult mai mature, mai sofisticate, mai complexe. Cel mai simplu exemplu este UiPath, un flagship care s-a listat la New York Stock Exchange pentru o sumă impresionantă. Creşte complexitatea, creşte accesul la surse alternative de finanţare.

·        Vedem apariţia unor ”family offices”, Pavăl Holding, vedem alte fonduri devenind active – Roca, avem o piaţă din ce în ce mai sofisticată, în care creditarea creşte odată cu piaţa, dar, în acelaşi timp, este concurată de alte surse de finanţare.

·        Piaţa de credite sindicalizate din 2018 şi până în prezent în Europa Centrală şi de Est a fost puţin cam plată, chiar în scădere anul trecut, undeva pe la 20 mld. dolari de total. Trendul pozitiv, unul de creştere care se vede în România la capitolul finanţării bancare pentru companiile viabile nu se regăseşte neapărat în regiune pentru că suntem concuraţi de o piaţă extrem de lichidă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO