Bănci și Asigurări

ZF Bankers 2021. Sporiş, Raiffeisen Bank: Faptul că nu am văzut în ultimul an şi jumătate debitori mari cu probleme a fost şi datorită mixului de politici publice şi ajutorului dat de bănci prin moratorii private şi apoi publice

ZF Bankers 2021

ZF Bankers 2021. Sporiş, Raiffeisen Bank: Faptul că nu...

Autor: Claudia Medrega

06.07.2021, 13:19 161

Mixul de politici publice şi ajutorul dat de bănci prin moratorii private şi apoi publice a fost la momentul potrivit un stimul, un ajutor, care ne-a ajutat să trecem peste momentul crizei sanitare, iar companiile au beneficiat de acest moment şi bilanţurile lor s-au consolidate, astfel că vedem industrii în diverse domenii de activitate cu creşteri ale creditării, a declarat Cristian Sporiş, vicepreşedinte corporate la Raiffeisen Bank, la videoconferinţa ZF Bankers Summit 2021.

“Faptul că nu am văzut în ultimul an şi jumătate debitori mari cu probleme a fost şi datorită  mixului de politici publice, cât şi ajutorului dat de bănci prin moratorii private, apoi prin moratorii publice, pentru că în cazul companiilor mari s-au aplicat mai degrabă moratoriile private decât cele publice. A fost la momentul potrivit un stimul, un ajutor, un mix care ne-a ajutat să trecem peste momentul crizei sanitare. Ceea ce am văzut ulterior este că firmele au beneficiat de acest moment, bilanţurile lor s-au consilolidat, vedem industrii în toate domeniile de activitate cu creşteri ale creditării.”

Ce a mai spus Cristian Sporiş la ZF Bankers Summit 2021:

@ Pe de o parte sunt companii, jucătorii foarte buni, care au un moment foarte bun să consolideze. Pe de altă parte sunt clienţi corporate a căror activitate în această periodă a crescut foarte mult, în special în domeniul online, şi atunci au avut nevoie să investească, au atras finanţări pentru dezvoltare în farma, producţie, retail, energie, real estate cam în toate domeniile de activitate.

@ Încrederea consumatorilor şi a producătorilor, a companiilor, este la un nivel foarte ridicat şi acest lucru ajută foarte mult creşterea economică, care poate să fie într-o zonă mult mai elevată decât prognozele.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO