Bănci și Asigurări

ZF Bankers 2022. Bogdan Belciu, partner, Valorem: O parte importantă din creditele acordate reprezintă împrumuturi de la companiile mamă pentru firmele locale şi probabil că aceste sume ar putea fi absorbite de bănci. Intermedierea bancară este mică

Bogdan Belciu: Procesul de autorizare al Băncii de Dezvoltare este foarte complicat, este greu să creezi o bancă de la zero, este o chestie de durată. Probabil că ar trebui să dureze circa doi ani de zile.

Bogdan Belciu: Procesul de autorizare al Băncii de Dezvoltare este foarte complicat, este greu să creezi o bancă de la zero, este o chestie de durată. Probabil că ar trebui să dureze circa doi ani de zile.

Autor: Roxana Rosu

05.10.2022, 18:20 75

♦„Intermedierea bancară, definită ca soldul creditelor raportat la PIB, este foarte mică. Dacă întrebi băncile de ce este aşa de mică, îţi vor spune că antreprenorii români nu au o educaţie financiară suficient de bună pentru a pregăti un plan de afaceri bancabil şi că în România companiile nu sunt suficient de bine capitalizate pentru a putea fi bancabile. Dacă întrebi investitorii, ei îţi vor spune că băncile din România sunt inflexibile, că sunt foarte scumpe şi aşa mai departe“.

O parte importantă din creditele acordate în România, pe lângă finanţările de la IFN-uri pentru persoane fizice, reprezintă împrumuturi de la companiile mamă pentru firmele locale şi probabil că aceste sume ar putea fi absorbite de bănci, este de părere Bogdan Belciu, partner în cadrul companiei Valorem.

„Intermedierea bancară, definită ca soldul creditelor raportat la PIB, este foarte mică. Dacă întrebi băncile de ce este aşa de mică, îţi vor spune că antreprenorii români nu au o educaţie financiară suficient de bună pentru a pregăti un plan de afaceri bancabil şi că în România companiile nu sunt suficient de bine capitalizate pentru a putea fi bancabile. Dacă întrebi investitorii, ei îţi vor spune că băncile din România sunt inflexibile, că sunt foarte scumpe şi aşa mai departe“, a declarat Bogdan Belciu în cadrul ZF Bankers Summit 2022, care s-a desfăşurat în luna iulie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO