Bănci și Asigurări

ZF Bankers 2022. Dragoş Popa, Citi România: Impredictibilitatea o să devină o regulă în următoarele 18-24 de luni. Contează să fii adaptabil şi rezilient, iar zona de rezilienţă ar trebui să existe şi dincolo de sectorul bancar

Dragoş Popa: Avem nevoie de surse complementare finanţării bancare precum piaţa de capital sau piaţa de obligaţiuni.

Dragoş Popa: Avem nevoie de surse complementare finanţării bancare precum piaţa de capital sau piaţa de obligaţiuni.

Autor: Cristina Bellu

10.08.2022, 18:45 106

„Din păcate, atâta timp cât lucrurile au mers bine în România nu s-au făcut acele ajustări care ar fi fost atât de necesare perioadei actuale, care este mult mai restrictivă din punctul de vedere al finanţărilor disponibile. Acum, materializarea oportunităţilor a devenit o problemă extrem de acută“.

Perioada următoare va rămâne sub semnul impredictibilităţii, alimentată în cea mai mare parte de războiul din Ucraina, care a declanşat tensiuni majore pe pieţele financiare şi a crescut incertitudinea cu privire la redresarea economiei globale. În acest context, adaptabilitatea şi rezilienţa reprezintă factori cheie în supravieţuirea businessurilor şi a economiei, consideră Dragoş Popa, director departament companii mari, sector public şi companii multinaţionale la Citi România, sucursala gigantului bancar american cu acelaşi nume.

„Impredictibilitatea va deveni o regulă în următoarele 18-24 de luni, luând în calcul fenomene în afara sferei economice, inclusiv războiul din Ucraina. În acest registru contează foarte mult să fii adaptabil şi rezilient. Aici ar trebui să luăm în discuţie modelul de creştere a ţării. Am avut un model de creştere bazat pe export, unul bazat pe consum intern. Acum ar trebui să avem un model de creştere bazat pe investiţii“, a spus Dragoş Popa în cadrul evenimentului ZF Bankers Summit 2022, care s-a desfăşurat în 11-13 iulie 2022.

El argumentează acest lucru aducând în discuţie poziţionarea strategică a României în ceea ce priveşte atât potenţialul energetic, cât şi cel agricol, două componente care ar putea servi drept buffer pentru perioada de vola­tilitate prognozată de cei mai mulţi analişti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO