Bănci și Asigurări

ZF Bankers 2022, Felix Crişan, co-founder and CTO, Netopia Payments: Digitalizarea băncilor în relaţia cu persoanele juridice este la 5-6 din 10, în timp ce la persoane fizice lucrurile sunt mult mai avansate

Felix Crişan: Undeva la 80% din plăţile pe care le procesăm noi vin din cele 7-8 cele mai mari oraşe ale României.

Felix Crişan: Undeva la 80% din plăţile pe care le procesăm noi vin din cele 7-8 cele mai mari oraşe ale României.

Autor: Roxana Rosu

12.08.2022, 08:30 119

Digitalizarea băncilor în relaţia cu persoanele juridice este la 5 din 10 sau 6 din 10, în timp ce la persoane fizice lucrurile sunt mult mai avansate, a declarat Felix Crişan, co-founder and CTO, Netopia Payments, în cadrul ZF Bankers Summit 2022, care s-a desfăşurat în perioada 11-13 iulie.

„Am observat că în ultimii 2-3 ani toate băncile au digitalizat mult relaţia cu persoanele fizice, oferă posiblitatea de a deschide conturi remote. Dar, ca persoană juridică, eu am semnat astăzi de exemplu 40 de hârtii pentru o bancă. Documentele nici nu erau precompletate cu datele firmei, deşi te gândeşti că o bancă are deja datele despre o firmă care îi este client“.

În ceea ce priveşte rata de digitalizare a populaţiei în zona urbană vs. cea rurală, fondatorul Netopia Payments estimează că raportul ar fi 80/20, diferenţele dintre cele două tipuri de localităţi fiind încă foarte mari.

„Pot să zic undeva la 80% din plăţile pe care le procesăm noi vin din cele 7-8 cele mai mari oraşe ale României“.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO