Bănci și Asigurări

ZF Bankers 2022. Felix Daniliuc, director departament IMM la BRD: Băncile finanţează IMM-urile în nişte parametri care să le ofere confortul întoarcerii banilor. Rolul finanţării este de a creşte o afacere, nu de a pune presiune suplimentară pe companie şi, indirect, pe bancă

Felix Daniliuc: Din punct de vedere cantitativ, avem un număr suficient de companii şi de actori în rândul IMM-urilor, dar din punct de vedere calitativ aş spune că este important pentru noi să creştem competitivitatea şi performanţa IMM-urilor.

Felix Daniliuc: Din punct de vedere cantitativ, avem un număr suficient de companii şi de actori în rândul IMM-urilor, dar din punct de vedere calitativ aş spune că este important pentru noi să creştem competitivitatea şi performanţa IMM-urilor.

Autor: Cristina Bellu

03.08.2022, 00:05 165

Accesul la finanţare pentru companiile mici şi mijlocii (IMM) reprezintă un factor esenţial în dezvoltarea businessurilor. Pe de altă parte, băncile au rolul de formator de capital, dar în egală măsură sunt responsabile pentru fondurile pe care le gestionează. În acest context, orice plasament pe care instituţiile financiare îl fac trebuie să se încadreze în nişte parametri care să le ofere acestora o marjă de siguranţă în ceea ce priveşte recuperarea finanţării, consideră Felix Daniliuc, director departament IMM în cadrul BRD-SocGen.

„Băncile finanţează IMM-urile, dar o fac în nişte parametri care să le ofere un confort cât mai ridicat cu privire la întoarcerea banilor. Rolul unei finanţări este acela de a fi precum o vitamină, de a creşte o afacere, nu de a aduce presiune suplimentară în mod direct asupra companiilor şi indirect asupra băncilor, asupra sistemului şi depo­nenţilor“, a spus Felix Daniliuc la ZF Bankers Summit 2022, desfăşurat în perioada 11-13 iulie.

El prognozează pentru perioada următoare o creştere a apetitului antreprenorilor pentru programele de finanţare.

„Ne aflăm într-o etapă de convergenţă concretă pe termen scurt, în care vedem că firmele au interes, au încredere, există planuri de investiţii, există un element de conştientizare că afacerile vor merge mai departe în ciuda acestui moment în care vorbim de atâtea crize, însă tocmai existenţa acestor programe şi existenţa băncilor vin şi atenuează, facilitează accesul la finanţare şi impactul redus din economie“.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO