Bănci și Asigurări

ZF Bankers 2022. Florin Ilie, deputy CEO, head of wholesale banking la ING: Companiile mari cu capital local sunt încă subreprezentate în economie. Dormim cum ne-am aşternut în anii ‘90 şi anii 2000

Florin Ilie, deputy CEO, head of wholesale banking la ING Bank Romania:
Firmele mari simt mai bine ceea ce se întâmplă la nivel global şi sunt foarte atente la fondul de rulment, având în vedere că inflaţia a dus la o nevoie mai mare de finanţare pe termen scurt.

Florin Ilie, deputy CEO, head of wholesale banking la ING Bank Romania: Firmele mari simt mai bine ceea ce se întâmplă la nivel global şi sunt foarte atente la fondul de rulment, având în vedere că inflaţia a dus la o nevoie mai mare de finanţare pe termen scurt.

Autor: Roxana Rosu

04.08.2022, 00:05 192

„Prima jumătate a anului a adus o evoluţie foarte bună pe zona de creditare, în ciuda contextului dificil, creştere susţinută mai ales de nevoia de finanţare a capitalului de lucru. În schimb, creditele de investiţii, deşi pe plus, au avut un ritm mai slab, arătând că investitorii sunt în expectativă deocamdată“.

Companiile mari reprezintă foarte mult în economia României şi din păcate cele cu capital românesc încă sunt subre­prezentate, situaţie care seamănă cu cea din Ungaria sau Polonia, a spus Florin Ilie, deputy CEO, head of wholesale banking la ING Bank Romania în cadrul ZF Bankers Summit 2022, care s-a desfăşurat în perioada 11-13 iulie.

„Dormim cum ne-am aşternut în anii ‘90 şi în anii 2000. Din cauza tranziţiei prin care am trecut, încă sunt subreprezentate în economie. Este bine că vedem crescând ponderea companiilor locale în rândul companiilor mari din economie. Este normal să fie aşa, pentru că ele sunt punctul nodal al economiei, gara prin care trec toate trenurile. Situaţia din România seamănă cu cea din Ungaria, Cehia, Polonia. Este o tendinţă foarte bună că vedem creşterea lor“.

Prima jumătate a anului a adus o evoluţie foarte bună pe zona de creditare, în ciuda contextului dificil, creştere susţinută mai ales de nevoia de finanţare a capitalului de lucru. În schimb, creditele de investiţii, deşi pe plus, au avut un ritm mai slab, arătând că investitorii sunt în expectativă deocamdată.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO