Bănci și Asigurări

ZF Bankers 2022. Mihai Precup, secretar de stat, Ministerul Finanţelor: Cea mai mare provocare în operaţionalizarea Băncii de Dezvoltare o reprezintă preaprobarea de la BNR

Mihai Precup, secretar de stat la Ministerul Finanţelor: 
Rolul unei bănci de dezvoltare este în principal acela de consolidare a instrumentelor financiare disponibile astăzi în diferite ministere sau instituţiii, precum Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri.

Mihai Precup, secretar de stat la Ministerul Finanţelor: Rolul unei bănci de dezvoltare este în principal acela de consolidare a instrumentelor financiare disponibile astăzi în diferite ministere sau instituţiii, precum Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri.

Autor: Cristina Bellu

13.09.2022, 16:40 157

„Ministerul Finanţelor a lansat mai multe apeluri spre Banca Europeană de Investiţii, Banca Mondială şi alte bănci de investiţii, pentru a ne acorda asistenţă tehnică. Aici nu vorbim doar despre un proces de instruire, vorbim de experţi care să vină alături de noi, pentru a defini aceste produse ale Băncii de Dezvoltare“.

Mihai Precup, secretar de stat la Ministerul Finanţelor, consideră că principala provocare în etapa de operaţionalizare a Băncii de Dezvoltare, iniţiativă apărută în urmă cu aproape şapte ani în România, o reprezintă procesul de preaprobare din partea Băncii Naţionale, care are rolul de a stabili limitele în care instituţia îşi poate desfăşura activitatea.

„Cea mai mare provocare în operaţionalizarea şi existenţa Băncii de Dezvoltare este preaprobarea de la BNR, care cuprinde nişte elemente cheie: definirea activităţilor specifice, ale produselor şi a business planului“, a spus Mihai Precup în cadrul evenimentului ZF Bankers Summit 2022, desfăşurat în perioada 11-13 iulie.

El a precizat că în această etapă este extrem de important să existe şi o asistenţă tehnică din partea unor instituţii similare externe, care să acorde consultanţă în procesul de definire a produselor care vor face parte din portofoliul instituţiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO