Bănci și Asigurări

ZF Bankers 2022. Sergiu Oprescu, preşedinte executiv, Alpha Bank România: Criza actuală are multe valenţe, vizibile pe plan extern, dar în România încă nu vedem semne. Bineînţeles că ne pregătim pentru tot ce se va putea întâmpla în viitor

Sergiu Oprescu: Cadrul de reglementare s-a schimbat mult în ultimii 10 ani şi a creat buffere suplimentare în sistemul bancar, pentru a putea fi folosite în criză şi să ne facă răspunsul mai uşor.

Sergiu Oprescu: Cadrul de reglementare s-a schimbat mult în ultimii 10 ani şi a creat buffere suplimentare în sistemul bancar, pentru a putea fi folosite în criză şi să ne facă răspunsul mai uşor.

Autor: Roxana Rosu

26.07.2022, 18:45 141

„Cred că sistemul bancar poate şi trebuie să joace rolul de ultim apărător. Singura soluţie pe care o avem este, în primul rând, să ne bazăm pe înţelegerea mult mai bună de această dată despre cum se desfăşoară o criză.“

Cifrele care vin din sistemul bancar nu arată încă formarea unor indicatori de neperformanţă, aşa cum se întâmplă în alte ţări afectate deja de criză, dar, chiar dacă în România nu vedem încă semne, ne pregătim pentru ce se va putea întâmpla în viitor, a declarat Sergiu Oprescu, preşedinte executiv al Alpha Bank România şi director general al reţelei internaţionale Alpha Bank.

„Ştim că în clipa de faţă se formează şi s-au format tot felul de crize, energetică, alimentară, a inflaţiei, şi toate acestea, într-o formă sau alta, vor afecta economia Românei. Cred că sistemul bancar poate şi trebuie să joace rolul de ultim apărător. Singura soluţie pe care o avem în momentul de faţă este, în primul rând, să ne bazăm pe înţelegerea mult mai bună de această dată despre cum se desfăşoară o criză. Cadrul de reglementare s-a schimbat mult în ultimii 10 ani şi a creat buffere suplimentare în sistemul bancar, pentru a putea fi folosite în criză şi să ne facă răspunsul mai uşor“, a spus Oprescu la ZF Bankers Summit 2022, care s-a desfăşurat în 11-13 iulie.

Sergiu Oprescu spune că actuala criză are mai multe valenţe şi încă nu se ştie în ce direcţie pot duce ele, în condiţiile în care pe plan international se vorbeşte de recesiune, de stagflaţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO