Bănci și Asigurări

ZF Bankers Summit 2022. Bancherii fac în continuare angajări. Opinia dacă bankingul mai este sau nu mai este atractiv este polarizată. Bankingul este o industrie solidă, cu salarii sigure şi cu beneficii în creştere, spun oamenii de HR din bănci

HR în banking

17.07.2022, 11:01 467

Mugur Tolici, director de resurse umane la BNR

► BNR mai are din când în când probleme în a recruta oameni. Avem şi noi dificultăţi cu câteva tipuri de posturi, în special cu zona informatică, securitate informatică,  programatori, dar şi în risk management, în zona de audit informatic. Sunt câteva nişe, câteva profiluri unde este greu de găsit şi pentru faptul că mare parte dintre ei au oferte atractive pentru a pleca în altă parte, în special în zona instituţiilor europene şi a celor internaţionale.

► Noi concurăm destul de mult cu alte bănci centrale, în special cu Banca Centrală Europeană, în atragerea acestui profil de specialişti şi, în plus, cu atragerea celor specifice băncilor centrale: politică monetară, reglementare, supraveghere.

► Eu spun că nu (este o problemă legată de nivelul salarial - n.red.), iar dacă este o problemă, ea este una foarte punctuală. Dintre ofertele pe care noi le dăm candidaţilor care au trecut cu succes toate probele, una din 20 este refuzată. În aceste situaţii, de regulă, persoana care s-a înscris la concurs ocupă deja o poziţie destul de importantă în sistemul bancar sau în organizaţia de unde vine. Nu salariul cerut este necorespunzător, ci poziţia pe care o targhetează este semnificativ mai redusă decât ce ar trebui să ocupe în bancă.

► Astfel, este normal că ceea ce îi oferă poziţia respectivă este la un nivel mai redus decât aşteptările.

► Salariul este un element important, dar pachetul salarial, care include multe alte lucruri, este mult mai relevant. În cazul nostru, perspectiva foarte atractivă a unei cariere internaţionale face diferenţa de multe ori.  În Banca Naţională ai nevoie de 10 ani, în medie, ca să ajungi director.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO