Bănci și Asigurări

ZF Bankers Summit. Francois Bloch, CEO, BRD Groupe SocGen: Sunt sectoare care suferă, cum este HORECA, dar sunt şi sectoare în care activitatea are un nivel ridicat; pe zona corporate suntem pe creştere faţă de perioada similară din 2019

ZF Bankers Summit. Francois Bloch, CEO, BRD Groupe...

Autor: Roxana Rosu

14.07.2020, 11:47 269

Criza sanitară a afectat mai grav anumite sectoare, cum este HORECA, dar sunt şi zone în care activitatea se menţine la un nivel ridicat, iar pe zona de creditare corporate suntem pe creştere faţă de perioada similară din 2019, a  declarat Francois Bloch, CEO, BRD Groupe SocGen la conferinta ZF Bankers Summit 2020.

„2020 va fi un an dificil, cu scădere economică, de 6,5%, dar estimăm 6% creştere în 2021. Revenirea din 2021 va fi mai puternică dacă scăderea din 2020 va fi mai mică”.

Ce a declarat Francois Bloch:

Nu avem o strategie legată de cota de piaţă. Nu este cel mai important lucru pentru acţionari sau clienţi, mai ales în criză. Ne concentrăm pe protecţia angajaţilor şi   a clienţilor, să punem deoparte capitalul necesar pentru revenire, să avem lichiditatea necesară pentru a ajuta clienţii să acceseze credite.

HORECA a suferit mult şi încă suferă. Dar sunt şi sectoare în care activitatea se menţine la un nivel ridicat. De exemplu pe zona corporate suntem pe creştere faţă de perioada similară din 2019. Pe retail, sunt clienţi care sunt în şomaj şi au probleme.

Suntem în mijlocul crizei, inclusiv a celei sanitare, şi abia după ce trece criza sanitată  vom reuşi să ieşim din cea economică. Pe asta trebuie să ne concentrăm acum. Trebuie să facem tot ce putem pentru a nu intra din nou într-un lockdown.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO