Bănci și Asigurări

ZF ESG Summit 2022. Ioana Gheorghiade, BCR: Sustenabilitatea va fi un element care va conta în deciziile de finanţare. La sustenabilitate aş adăuga componenta socială, vorbim despre anumite preocupări pentru siguranţa angajaţilor

Ioana Gheorghiade: În acest moment, ESG nu este un criteriu de acordare a unei finanţări. În timp, trebuie să existe o perioadă de tranziţie. Presiunea va veni şi din partea mediului.

Ioana Gheorghiade: În acest moment, ESG nu este un criteriu de acordare a unei finanţări. În timp, trebuie să existe o perioadă de tranziţie. Presiunea va veni şi din partea mediului.

Autor: Ramona Cornea

09.06.2022, 16:30 105

„Guvernanţa contează pentru că, cu cât o companie este mai transparentă şi structurile sunt mai clare, şi finanţatorul are o încredere mai mare în a acorda finanţări.“

Sustenabilitatea va fi un element care va conta în deciziile de finanţare în viitor, este de părere Ioana Gheorghiade, director executiv al Direcţiei Managementul Riscului Corporate în cadrul BCR.

„Mesajul principal este că această sustenabilitate sau protecţie a mediului va fi un element care va conta în decizii, dar nu va fi singurul. La sustenabilitate aş adăuga componenta socială, pe care nu trebuie să o uităm, vorbim despre anumite preocupări pentru siguranţa angajaţilor, pentru well-being. Guvernanţa contează pentru că cu cât o companie este mai transparentă şi structurile sunt mai clare, şi finanţatorul are o încredere mai mare în a acorda finanţări“, a declarat Ioana Gheorghiade în cadrul evenimentului ZF ESG Summit 2022.

Cea mai importantă este conştientizarea şi după aceea vin o grămadă de unelte care susţin acest lucru. Există un apetit şi din partea sistemului bancar, a BCR, şi nu numai de a susţine aceste finanţări, adaugă ea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO