Bănci și Asigurări

ZF/iBanFirst Regional Business Summit, ediţia a II-a: Pierre Antoine Dusoulier - Founder & CEO iBanFirst: România este o piaţă foarte bună pentru că este foarte dinamică. Aici, faţă de alte ţări, vedem că războiul din Ucraina a fost deja puţin digerat

ZF/iBanFirst Regional Business Summit, ediţia a II-a:...

Autor: Mircea Nica

25.05.2023, 10:05 139

România este o piaţă foarte bună pentru că este foarte dinamică, iar faptul că vedem mai multe companii noi şi oamenii tineri, acest lucru ne ajută pentru că se caută inovaţie şi noi acest lucru oferim ca o alternativă a băncilor, a spus Pierre Antoine Dusoulier - Founder & CEO iBanFirst, în cadrul Conferinţei ZF/iBanFirst Regional Business Summit, ediţia a II-a.

“România este o piaţă foarte bună. Nu venim aici să folosim talente IT şi nu externaliză, ci avem un birou de vânzări şi targetăm companiile româneşti. Este o piaţă bună pentru că este foarte dinamică. Vedem companii noi, oameni tineri. Serviciul nostru este o alternativă a băncilor. Cu companiile mai vechi este greu să se schimbe de la bănci la noi pentru că suntem diferiţi. Aici avem succes pentru că oamenii înţeleg că putem face ceva mai bine decât băncile Vor inovaţie şi asta le furnizăm”, a spus Pierre Antoine Dusoulier.

Ce a mai spus Pierre Antoine Dusoulier - Founder & CEO iBanFirst:

Cred că ne descurcăm foarte bine, cu sau fără criză. Atunci când este o criză este volatilitate în piaţă şi asta înseamnă că clienţii noştri au nevoie de noi. Atunci când este volatilitate trebuie să te protejezi. Vrei să ai un serviciu bun la un preţ bun. De fapt, atunci când este o criză potenţial este bine pentru iBanFirst.

Aici vedem că războiul din Ucraina a fost deja puţin digerat, vedem faptul că clienţii noştri se întorc  faţă de începutul anului când erau puţin îngrijoraţi.

Noi suntem o companie fondată în 2016 în Belgia. În 2006 eu de fapt am început o altă companie pe care am vândut-o către Saxo Bank. La acea vreme Saxo Bank era o companie foarte europeană. Când am început iBanFirst în 2016 am vrut să fie o companie europeană. În Saxo Bank am observat că poţi creşte foarte mult în pieţe noi, precum Europa Centrală şi de Est, implicit România.

La începutul iBanFirst am început în Belgia, dar am vrut să fim peste tot în Europa. Acum suntem în 10 ţări dintre care 3 ţări în Europa Centrală şi de Est, Romania, Bulgaria şi Ungaria. Suntem 400 de oameni şi facem un volum de tranzacţii lunar de 2 mld. euro. Businessul nostru este să facilităm plăţile transfrontraliere pentru IMM-uri. Deci dacă eşti IMM şi vrei să te dezvolţi în altă ţară sau dacă primeşti plăţi din alte ţări şi ne foloseşti ar trebui să fie mai uşor, rapid şi transparent.

În România o companie numit Revolut care este foarte populară, iar noi vrem să facem acelaşi lucru, dar pentru companii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO