Bănci și Asigurări

ZF Live. Dana Demetrian, vicepreşedinte retail BCR: BCR scade avansul la credite ipotecare la 25% pe fondul numărului mic de aplicanţi la legea dării în plată

Autor: Georgiana Mihalache

09.08.2016, 00:06 1359

BCR, cea mai mare bancă românească, a anunţat scă­derea avansului la credite ipotecare de la 35% la 25% în mai multe oraşe mari ale României, după ce numărul de clienţi care au aplicat pentru a beneficia de legea dării în plată nu a atins nivelul prezentat în statistici, a spus Dana Demetrian, vicepreşedinte executiv pe retail şi private banking la BCR, la ZF Live.

Înainte de intrarea în vigoare a legii dării în plată, BCR a majorat avansul la credite ipotecare de la 25% la 35%, măsură luată şi de alte bănci care operează în România. În prezent, băncile revin la procentul iniţial sau au în plan să adopte măsura de scădere a avansului.

„Numărul de clienţi care au aplicat pentru darea la plată a fost mult mai mic decât cel decla­rat iniţial, pentru că datele statistice erau de sute de mii de clienţi care vor veni şi vor depune notificări. S-a con­statat că acest lucru nu s-a întâmplat“, a declarat Dana Demetrian.

Vicepreşedintele executiv pentru re­tail al BCR mai spune că banca a primit câteva sute de notificări de dare în plată de la clienţii care nu îşi mai per­miteau să achite creditul şi preci­zează că numărul mic de no­ti­fi­cări primite de BCR este o con­secinţă a unor măsuri imple­men­tate în trecut, cum ar fi decizia de a nu acorda credite în franci elveţieni. Tot­odată, în 2012 BCR a decis să ofere credite doar în lei. De ase­menea, banca a redus ratele clienţilor în 2015, mă­sură de care au beneficiat aproape 30.000de clienţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO