Bănci și Asigurări

ZF Live. George Cojocaru, RTD Asigurări: Companiile de asigurări se feresc de poliţele auto, care sunt generatoare de cash, dar nu şi de profit

George Cojocaru, director general al RTD Asigurări: Piaţa este mai curată pentru că sunt lucruri care pot fi controlate mult mai eficient.

George Cojocaru, director general al RTD Asigurări: Piaţa este mai curată pentru că sunt lucruri care pot fi controlate mult mai eficient.

10.07.2017, 00:03 619
Nivel comisionului mediu pe care un broker de asigurări îl încasează pe segmentul non-auto este de 10-12%, dar poate ajunge şi la 20% din valoarea primei brute încasate.
Dacă în trecut poliţele auto erau vânate de majoritatea asigurătorilor în încercarea de a-şi creşte cota de piaţă, situaţia s-a inversat în prezent, iar companiile se feresc să vândă poliţe auto, în special obligatorii (RCA), în condiţiile în care acestea sunt generatoare de cash, dar nu şi de profit, a afirmat George Cojocaru, director general al RTD Asigurări, firmă care oferă servicii de consultanţă pe piaţa asigurărilor şi care a înregistrat o cifră de afaceri de 100.000 de euro anul trecut. „Companiile se feresc de asigurările auto (Casco şi RCA), care sunt generatoare de cash, dar nu şi de profit“, a spus George Cojocaru la ZF Live. El susţine că nivel comisionului mediu pe care un broker de asigurări îl încasează pe segmentul nonauto este de 10-12%, dar poate ajunge şi la 20% din valoarea primei brute încasate. Cojocaru apreciază că piaţa locală de asigurări este mai curată în prezent, curăţenia venind în urma falimentului unor companii foarte active în zona RCA, precum Astra Asigurări şi Carpatica Asig.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO