Bănci și Asigurări

ZF Live. Traian Stancu: Un broker de credite încearcă să formeze o comunitate rezidenţială „la ţară“ pentru a cumpăra un teren de aproape 4 milioane de euro

Traian Stancu, director Kiwi Finance: Sunt tineri care şi-au achiziţionat acum 3-4 ani o locuinţă în Bucureşti, cu vârste de 30 de ani şi care vor să aibă şi o opţiune de a ieşi din Bucureşti

Traian Stancu, director Kiwi Finance: Sunt tineri care şi-au achiziţionat acum 3-4 ani o locuinţă în Bucureşti, cu vârste de 30 de ani şi care vor să aibă şi o opţiune de a ieşi din Bucureşti

Autor: Bianca Dorobanţu

16.01.2017, 00:05 2314

Familiile tinere cu copii caută din ce în ce mai des locuinţe în afara Bucureştiului într-un mediu cu aer curat şi sigur, a spus Traian Stancu, director de operaţiuni (COO) la Kiwi Finance, cea mai mare companie locală de brokeraj de credite, invitat la ZF Live. 

Eden Forest, proiect rezidenţial situat în satul Gulia, din Tărtăşeşti, scoate la vânzare 400 de loturi de teren care se întind pe 390.000 de metri pătraţi la preţuri cuprinse între 5.700 şi 7.600 de euro, în funcţie de suprafaţă.

Stancu locuieşte în satul Gulia din 2009, alături de alte zece familii. Satul Gulia este situat la 21 de kilometri de Piaţa Victoriei şi la 12 kilometri faţă de Centura Bucureşti, potrivit acestuia.

„Ai un aer foarte curat, suntem înconjuraţi de o pădure imensă, traver­săm 3 kilometri prin pădure înainte de a ajunge acasă“. Acum se desfăşoară prima fază a proiectului, care presupune vânzarea a 90 de loturi, dintre care 53 sunt deja rezervate, la un preţ de 1.500 de euro, conform informaţiilor de pe site-ul edenforest.ro, iar cei care au făcut rezervările sunt tineri cu vârste de până în 30 de ani. „Sunt tineri care şi-au achi­ziţionat acum 3-4 ani o locuinţă în Bu­cureşti, cu vârste de 30 de ani şi care vor să aibă şi o opţiune de a ieşi din Bucureşti şi investesc pentru că oportunitatea la nivel de preţ este extraordinară, ei fac pasul pentru teren, în 2-3 ani şi pentru construcţie“.

De pildă, un teren de 450 de metri pătraţi costă 5.700 de euro, un teren de 500 de metri pătraţi costă 6.300 de euro, iar unul de 600 de metri pătraţi costă 7.600 de euro. Ca o comparaţie, Traian Stancu spune că preţurile sunt de 5-7 ori mai mici decât în Corbeanca şi de 10 ori mai mici decât cele din Otopeni.

Pe lângă lotul propriu-zis, în preţ intră şi împrejmuirea exterioară a întregului complex, drumurile interioa­re, spaţiile verzi, terenurile de sport şi reţeaua de drumuri pietruită (drumuri interioare de 9 şi 12 metri lungime).

Astfel, cu tot cu construcţia caselor, un metru pătrat ajunge la 500 de euro, iar pentru 120 de metri pătraţi construiţi, echivalentul a unui apartament de 4 camere, investiţia totală se ridică la 60.000 de euro, a mai spus Traian Stancu.

„Acest tip de familie, care merge să locuiască la 20 de km faţă de Bucureşti, îşi doreşte o curte de 500-600 metri pătraţi, iar copiii să fie într-un mediu nepoluat şi securizat“.  Totodată, şi cei care ar urma să se mute în complexul Eden Forest trebuie să respecte anumite reguli şi să-şi întreţină lotul de teren.

Gulia este un sat cu 530 de case, dintre care jumătate sunt familii din Bucureşti şi jumătate sunt localnici, mai spune el. „Resimţi nevoia de a te întoarce în Bucureşti când copilul are între 10-18 ani, când are activităţi extraşcolare la care trebuie să ajungă. Eu locuiesc de 7 ani într-o comunitate, experienţa este extraordinară, ai plusuri şi minusuri, costurile de transport sunt mai ridicate, îţi schimbi stilul de socializare“.

Stancu mai spune că în Eden Forest urmează să se dezvolte şi un centru comercial şi este teren şi pentru o grădiniţă privată. 

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO