Bănci și Asigurări

ZF Live. Vlad Năstase, CEO al Concilium Consulting. „Doar 15% dintre companiile din România sunt bancabile. Dintre acestea foarte puţine pot accesa un credit mai mare“

Vlad Năstase, CEO al Concilium Consulting:

2020 va fi un an provocator pentru toate companiile. Toate companiile care sunt acum în piaţă s-au lămurit că este din ce în ce mai sofisticat să fii competitiv.

Vlad Năstase, CEO al Concilium Consulting: 2020 va fi un an provocator pentru toate companiile. Toate companiile care sunt acum în piaţă s-au lămurit că este din ce în ce mai sofisticat să fii competitiv.

Autor: Miruna Diaconu

28.02.2020, 19:35 320

♦ Companiile au nevoie de o viziune clară a businessului pentru a putea primi o creditare din partea băncilor.

Vlad Năstase, CEO al Concilium Consulting, o firmă de consultanţă în servicii financiare, spune că doar 15% din firmele din România pot fi bancabile, adică pot primi creditare din parte băncilor. Dintre aceste companii bancabile, foarte puţine pot primi un credit mai mare.

„Aproximativ 15% din companii sunt bancabile, după nişte indicatori pe care acestea le raportează an de an. Din aceste 15%, foarte puţine sunt companii care au o cifră de afaceri de peste 1 mil. euro, adică cele care pot accesa un credit mai mare, restul sunt companii care au sub 1 mil. euro cifră de afaceri, deci plasamentul băncilor către aceste companii este limitat ca sumă“, a declarat Vlad Năstase, CEO al Concilium Consulting, în cadrul emisiunii de business ZF Live.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO