Bănci și Asigurări

ZF premiază în această toamnă cele mai performante companii antreprenoriale

Anul trecut, în cadrul galei de încheiere a proiectului „Campioni în business“ 2013 au fost premiaţi nouă antreprenori din regiunea Munteniei şi s-a acordat premiul „Antreprenorul anului“.

Anul trecut, în cadrul galei de încheiere a proiectului „Campioni în business“ 2013 au fost premiaţi nouă antreprenori din regiunea Munteniei şi s-a acordat premiul „Antreprenorul anului“.

Autor: Adelina Mihai

10.10.2014, 00:08 645

Un număr de 28 de antreprenori din toată ţara vor fi premiaţi, pe 15 octombrie (Cluj), pe 21 octombrie (Iaşi) şi pe 3 noiembrie (Bucureşti), pentru că au reuşit să aibă o dinamică spectaculoasă a afacerilor, a profiturilor sau a numărului de angajaţi. Proiectul „Campioni în business“ prin care ZF, alături de fondul de investiţii Enterprise Investors, BCR, cea mai mare bancă locală, firma de audit şi consultanţă PwC şi fundaţia Triple Helix, îi premiază pe antreprenori pentru performanţa în business se află la cea de-a şaptea ediţie.

„Campioni în business“, ediţia 2014, începe săptă­mâna viitoare, prin­tr-un eveniment orga­nizat mier­curi la Cluj (la Hotel Opera Plaza), unde vor fi premiate cele mai dinamice companii deţinute de antreprenori locali din regiunile Transil­vania şi Banat.

În cadrul proiectului vor fi premiate firmele în funcţie de trei tipuri de categorii: companii cu afaceri între 15 şi 70 de milioane de lei în 2013, companii cu afaceri peste 70 de milioane de lei în 2013 şi companii care merită „premii speciale“.

Programul selectează doar compa­niile deţinute de antreprenori, profita­bi­le, cu peste 10 salariaţi şi înfiinţate înain­te de 2012.

Printre „campionii“ premiaţi anul trecut din regiunile Transilvania şi Banat s-au numărat companii precum furni­zorul de produse veterinare Maravet din Baia Mare, constructorul de maşini şi utilaje Irum din Reghin, precum şi producătorul de lentile pentru ochelari Interoptik din Timişoara.

Cel de-al doilea eveniment din cadrul „Campioni în business“ va avea loc marţi, 21 octombrie, la Iaşi (la hotel Internaţio­nal), unde vor fi premiaţi antreprenorii cu cele mai dinamice afaceri din regiunea Moldovei.

În 2013, printre companiile premiate din această regiune s-au aflat Killer (Horodnic, Suceava), o companie de procesare a cărnii de pasăre cu afaceri de peste 12,5 milioane de euro anul trecut, producătorul de ouă Vanbet din Vaslui sau traderul de materii prime agricole Popasul Trebeş din Bacău.

În cadrul evenimentului de pe 3 no­iembrie 2014, organizat la hotelul Radisson din Capitală, vor fi premiaţi cei nouă campioni în business din regiunea Munteniei, dar va fi acordat, ca în fiecare an, şi premiul „Antreprenorul anului“, în cadrul galei de încheiere a proiectului. În 2013, titlul de antreprenor al anului a fost acordat lui Radu Georgescu, fondatorul grupului cu activităţi în domeniul IT GECAD.

În ultimii ani, „Campioni în Busi­ness“ a premiat performerii mediului de afaceri, antreprenorii care au condus şi au dezvoltat companii cu creşteri suste­na­bile, pentru ca aceştia să devină modele de urmat sau surse de inspiraţie pentru cei care vor să se alăture procesului de dezvoltare economică a României.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO