Bănci și Asigurări

Ziarul Financiar a premiat cele mai valoroase 10 companii din economie. Care sunt campionii business-ului românesc

Ziarul Financiar a premiat cele mai valoroase 10 companii...
24.11.2016, 21:47 1392

Ziarul Financiar a premiat în cadrul Galei ZF 2016 cele mai valoroase 10 companii din economie. 

Vedeţi mai jos topul integral: 

Locul 10: 

10. BRD- premiul a fost primit de Petre Bunescu, Director General adjunct al BRD SocGen

A fi iar în topul primelor 10 companii din România este un lucru care ne onorează şi ne obligă pe mai departe. BRD SocGen este puternic ancorată în realitatea de zi cu zi a business-ului românesc, pentru că în rândul clientelei noastre de peste 2,4 mil clienţi se regăsesc de la oameni simpli, cu venituri modeste, până la companii internaţionale.

9. Banca Transilvania - premiul a fost primit de Andrei Dudoiu, director general adjunct al Băncii Transilvania

Suntem încântaţi ca dupa 22 de ani de la înfiinţarea unei băncuţe în Cluj de câţiva întreprinzători, am ajuns să fim a 9-a cea mai valoroasa companie din România. Este un premiu care ne onorează, dar ne şi obligă. Credem ca pe tremen lung, pentru a mulţumi acţionarii, trebuie să fim în topul clienţilor şi al angajaţilor. Acest premiu am vrea să îl dedicăm celor 2,5 milioane de clienţi şi celor 7.000 de angajaţi.

8. Fondul Proprietatea - preniul a fost primit de Marius Dan, director pentru relaţia cu investitorii, FP

Suntem onoraţi să ne regăsim constant în acest top alături de cele mai valoroase companii din România. Eforturile echipei noastre de a colabora constant cu consiliile de administraţie şi echipele de management ale companiilor din portofoliu se văd evident în eficientizarea şi creşterea profitabilităţii celor mai mari companii româneşti. Exemple ar fi Hidroelectrica, Portul Constanţa, Aeroportul Bucureşti, Salrom, iar statul, ca acţionar majoritar, este principalul beneficiar al acestor eforturi. Sper ca aceste patru companii să fie listate pe BVB cât mai curând. Noi ne dorim să colaborăm cu noul guvern, astfel încât aceste listări să fie un succes cât se poate de mare şi să ajute la dezvoltarea pieţei de capital din România.  

7. BCR - premiul a fost primit de Dana Demetrian, vicepreşedinte executiv retail şi private banking al BCR

De mulţi ani ZF aduce in faţa noastră cele mai mari companii, nu doar din punct de vedere economic, dar şi din punctul de vedere al modului în care acestea contribuie în piaţă. Acţionarul principal al BCR a crezut şi a investit în bancă atunci când toată lumea s-a retras, şi a ridicat investiţia la 6 miliarde de euro. Nu este simpluă să crezi în România într-o astfel de perioadă, iar un astfel de angajament ne-a obligat. Faptul că am avut o astfel de creştere înseamnă că am făcut un efort foarte mare după mulţi ani de transformări. În 2016 am reuşit să finanţăm peste 2 miliarde de euro în România într-un mediu în care încrederea nu se află la ea acasă, înseamnă un angajament pe termen lung. Cea mai mare valoare este încrederea. Credem cu tarie ca rolul nostru este să învatam din greşeli, să ne intorcem spre clienti. 

6. Telekom România – Florin Petolean, Director de Implementare Telekom

Sunt deosebit de onorat să primesc acest premiu în numele Telekom România. Noi la Telekom încercăm sa definim în fiecare zi ceea ce înseamnă servicii de calitate: fie că ne referim la serviciile de Internet, la  cele de teleiziune, sau de voce, servicii IT&C pentru companii, încercăm să schimbam viata a milioanelor de oameni în ale caror case sau birouri suntem prezenti. Lucrul acesta este o mare responsabilitate pentru clienţii noştri şi o mare responsabilitate pe care o simţim pentru societatea românească în general. Continuam să investim susţinut în România în fiecare zi. 

5. Romgaz - premiul a fost primit de Vasile Cârstea, director al Sucursalei de Înmagazinare Gaze Naturale,  Ploieşti
 

În toţi anii am fost prezenţi la Gala ZF. Vreau să aveţi încredere că vom reveni pe locul pe care am fost. La mulţi ani Ziarul Financiar!

4. Automobile Dacia - premiul a fost primit de Liviu Bocşaru, CFO Renault Group Romania

Reprezint peste 16.000 de angajaţi care muncesc pentru brandul Dacia. Astazi la Mioveni la fiecare 55 de secunde este produsă o maşină, cu o calitate şi concepţie ”Made in Romania”, maşini care sunt comercializate în 44 de ţări. Cei 16.000 de angajaţi semnează cu mare mândrie acest succes. Avem o istorie foarte frumoasă, dar in fiecare zi lucram pentru viitor. Într-un context concurenţial care nu iartă pe nimeni, este esenţial să ne creştem productivitatea, performanţa şi competitivitatea companiei pentru a putea garanta activităţile pe care le avem în România, şi chiar să le creştem. Acest lucru nu este întotdeauna suficient. Avem nevoie de un mediu de afaceri care să suscite creşterea competitivităţii companiilor. ZF are un rol de a stimula şi promova măsuri care să ducă la un astfel de mediu de afaceri. Vorbim de o legislaţie predictibilă şi la măsuri care să accelereze competitivitatea României, în toate domeniile. 

3. Orange România - premiul a fost primit de Andreea Ioniţă, Director Strategie şi Program Management Orange România

Este al şaselea an consecutiv cand Orange se află în top 10 cele mai valoroase companii din România. Şi Orange, alături de ZF, este alături de comunitatea din România de aproape două decenii. Ca lider al lideri de Telekom, unul dintre cele mai dinamice sectoare din economie, am învăţat de-a lungul anilor o lecţie importantă: adaptabilitatea, atât la nevoile clienţilor, cât şi la cerinţele pieţelor, şi inovaţia, sunt două cuvinte cheie care ne ajută zi de zi în drumul nostru către succes. Un nou pas l-am făcut anul acesta prin lansarea serviciilor convergente la nivel naţional. Mulţumesc clienţilor şi partenerilor care ne sunt alături, ne sunt fideli şi ne oferă încredere. 

 

2. OMV Petrom - premiul a fost primit de Mariana Gheorghe, CEO Petrom

Pentru o companie care de 10 ani a fost pe locul I, sunt onorată să mă aflu astăzi aici şi să primesc locul doi. Spun că sunt onorată pentru că în ultimii doi ani, preţurile la ţiţei, care determină veniturile noastre, au scazut cu 60%. Echipa Petrol este o echipă de profesionişti, care a arătat rezilienţă şi flexibilitate, şi în ciuda provocărilor pe care le-am avut în aceşti an, pornind de la transformarea după privatizare, pornind de la criza din 2008, şi având în vedere ultimii doi ani de scăderi de preţuri la petrol, suntem mandri că suntm aici. Vreau sa felicit ZF pentru profesionalism şi să felicit România pentru 10 ani de parcurs cu greutăţi, dar cu speranţe în viitor. Cred că împreună putem fi mândri că trăim în această ţară.  

1. Hidroelectrica - premiul a fost primit de Remus Borza
 

Hidroelectrica este dovada vie că există viaţă şi după insolvenţă. Spuneam în 2012 că insolvenţa Hidroelectrica va face istorie, iar dovada este că suntem pe cea mai înaltă poziţie din podiumul Ziarului Financiar. Insolvenţa Hidroelectrica a arătat care este potenţialul real al companiilor statului, că şi ele pot să genereze încredere, stabilitate şi profit dacă sunt administrate corect. Sper statul să depolitizeze companiile, altfel le condamnă la arierate, faliment şi şomaj. Companiile statului reprezintă veritabile motoare de creştere economică şi stabilitate. În 2012 am preluat cea mai îndatorată companie din România: peste un miliard de euro datorii. În 2016, am redat-o ţării, celor doi acţionari, cu zero datorii. Anul trecut, Hidroelectrica a reuşit cea mai bună performanţă: O EBITA de 68% din cifra de afaceri. Asta înseamnă undeva la 500 de milioane de euro profit operaţional. Rezultatele la 9 luni ale Hidroelectrica arată un profit de 1,1 miliarde de lei, şi ţinta noastră bugetată pentru 2016 este de 1,4 mld. de lei. Toate aceste rezultate sunt efectul unei munci extraordinare, şi trebuie să le mulţumesc celor 3200 de angajati. Restructurarea a însemnat şi sacrificiu. Hidroelectrica a devenit un model aspiraţional de eficientizare economică. Acest premiu ne onorează, dar ne şi obligă. Premii Speciale: 

Kaufland – premiul a fost primit de Valer Hancas

Anul acesta probabil că ZF va absolvi liceul, noi suntem doar clasa a 5-a. Mă consider un privilegiat deoarece sunt primul angajat al Kaufland care intră în posesia premiului. Acesta aparţine angajaţilor, eu fac parte din companie din 2005. Fără aportul acelor mâini si capacitaţi celebrale nu am fi putut fi aici. Vă mulţumesc şi vreau să dedic acest premiu colegilor mel.

Albalact - premiul a fost primit de Raul Ciurtin

Multumesc ZF pentru acest premiul si pentru celelalte primite. Multumim pentru sprijinul acordat antreprenorilor. Pe langă faptul că sunt un cititor constant, o să pot să spun că va doresc viata lungă şi succese mari, veti râmâne un reper în media de business. Oferiţi în fiecare zi o lecţie de business.

Catena - premiul a fost primit de Anca Vlad, fondator Catena

Multumesc foarte mult ZF pentru premiu. Când văd aceste persone tinere si fparte frumoase, nu pot să ma gandesc decat la capaciteate fortei de mucă din România şi dragul de a muncii. De 25 de ani am de-a face cu probleme de resurse umane si evolutia este din ce in ce mai buna, abilitatile sunt tot mai complexe. Astăzi avem 30 de mii de IT-işti la Bucureşti, dar sunt 35 de judete fara IT-isti. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO