Buget 2012

E greu să gestionezi un buget de criză cu decizii de tip „Taie!“

E greu să gestionezi un buget de criză cu decizii de tip „Taie!“

Autor: Cristi Moga

09.11.2011, 00:02 183

Mihnea Şerbănescu (foto), directorul general al firmei de consultanţă imobiliară DTZ Echinox, consideră că priorităţile Guvernului ar trebui să fie stimularea investiţiilor, atât străine, cât şi autohtone, a absorbţiei fondurilor europene, mai ales în domeniile infrastructură, construcţii, IT şi agricultură, dar şi a sectorului construcţiilor prin facilităţi fiscale, sector care poate deveni cel mai important factor de creştere economică.

"Cred că este foarte greu să gestionezi un buget de criză cu decizii de genul «taie de la sănătate şi pune la învăţământ sau asistenţă socială», dar ceea ce mi se pare important este să se cheltuiască mult mai eficient banul public, prin management privat al investiţiilor publice în general, nu doar al companiilor de stat. Problema noastră nu este să tăiem de la un domeniu în favoarea altuia, ci să cheltuim mai eficient per ansamblu, vezi costurile mult mai mari pe kilometru de autostradă construit, şi altele. Una dintre căi este creşterea ponderii parteneriatelor public-private", apreciază Şerbănescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO