Buget 2012

Managerii companiilor de stat se felicită cu maşini, gadgeturi, brazi, porci şi alte cadouri. Cum au crescut cheltuielile de Sărbători

Autor: Mediafax

21.12.2011, 16:57 600

Informaţiile financiare prezentate în Guvern legate de companiile pentru care au fost solicitate majorări de buget au indicat depăşiri de cheltuieli inclusiv pentru achiziţionarea de maşini şi echipamente IT, dar şi de brazi, porci şi cadouri pentru copii, destinate angajaţilor din unităţi.

"S-a descoperit că multe dintre cheltuieli au fost efectuate pentru achiziţionarea de maşini, echipamente IT şi alte nebunii, dar şi pentru brazi, porc şi cadouri pentru copii destinate angajaţilor din companii. În urma discuţiei din Guvern s-a stabilit că vor fi aprobate majorări de bugete doar dacă managerii companiilor pot justifica toate cheltuielile, iar în caz contrar vor fi luate măsuri împotriva acestora", au relatat surse participante la şedinţa de miercuri a Cabinetului.

Potrivit acestora, premierul Emil Boc a cerut miniştrilor de resort să analizeze activitatea managerilor companiilor din subordinea ministerelor Transporturilor, Comunicaţiilor şi Economiei, precum şi situaţia economică a unităţilor, după ce i s-au prezentat solicitări de majorare a bugetelor la mai multe dintre aceste societăţi.

Pentru companiile subordonate Ministerului Economiei au fost menţionate Romgaz, Transelectrica şi Transgaz, în timp ce din portofoliul Ministerului Transporturilor au fost nominalizate aproape toate societăţile.

Preşedintele Băsescu a anunţat că, miercuri, premierul Emil Boc a respins cerererile de rectificări bugetare pentru acest an ale marilor companii de stat, el precizând că speră ca şeful Guvernului să facă şi "pasul următor", adică "să-i dea afară" pe managerii care nu au respectat parametrii bugetari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO