Buget 2012

Oamenii de afaceri despre Buget 2012 - Grigore Horoi, preşedintele Agricola Bacău: Cel care plăteşte nu va spune niciodată că e puţin şi eu nu fac excepţie

Oamenii de afaceri despre Bugetul pe 2012 - Grigore Horoi, preşedintele Agricola Bacău: Cel care plăteşte nu va spune niciodată că e puţin şi eu nu fac excepţie

Autor: Cristina Rosca

22.11.2011, 20:21 294

"Cel care plăteşte nu va spune niciodată că e puţin şi eu nu fac excepţie. Există într-adevăr state cu o fiscalitate mai mare decât România, însă acele state au făcut deja o serie de lucruri cu banii care au mers la buget, noi însă nu. România este cu câţiva ani în urma altor state europene."

Preşedintele Argicola Bacău, unul dintre cei mai mari producători de carne de pasăre din România, mai spune că dacă banii care merg la bugetul statului ar fi cheltuiţi bine, dacă ar fi folosiţi pentru a genera locuri de muncă sau a construi autostrăzi, atunci nu ar mai fi o problemă.

"O bună parte din banii plătiţi atât de persoanele juridice, cât şi de cele fizice ajunge să fie subiectul de dispută între grupurile politice de interese."

Horoi spune însă că în opinia sa există o soluţie pentru problemele cu care se confruntă bugetul de stat, respectiv apariţia unui lider căruia să îi pese.

"Cred în rolul liderilor în istorie. Trebuie să fie persoane cărora să le pese. După aceea restul se rezolvă. În prezent ne aflăm într-un cerc vicios, iar până la venirea la putere a unor persoane credibile situaţia nu se va rezolva."

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO