Buget 2012

Opoziţia, ca şi inexistentă. Proiectul bugetului de asigurări sociale de stat pe 2012 a trecut de comisii fără niciun amendament

Autor: Alina Novaceanu - Mediafax

09.12.2011, 13:02 225

Comisiile de buget, finanţe au avizat favorabil, vineri, fără amendamente, proiectul bugetului de asigurări sociale de stat pe 2012, ministrul Muncii, Sulfina Barbu, precizând că acesta este de 44,132 miliarde de lei.

Parlamentarii opoziţiei au solicitat indexarea pensiilor pe motiv că în acest fel va fi respectată legea.

Deputatul PSD Viorel Ştefan a cerut adoptarea unui amendament care să prevadă că valoarea punctului de pensie se va stabili conform Legii 263/2010.

La rândul său, deputatul PNL Eugen Nicolăescu a afirmat că este un buget al îngheţării pensiilor şi salariilor.

Sulfina Barbu a precizat că nu există resursele necesare pentru creşteri de salarii şi pensii, dar speră ca economia să se consolideze şi să se poată acorda aceste creşteri.

"Dacă ar fi existat sumele necesare la construcţia bugetului pentru creşterea salariilor şi pensiilor am fi făcut, dar nu există resursele necesare. Noi sperăm să se consolideze creşterea economică şi, respectând legea, vom veni înainte cu 180 de zile cu propunerea de majorare, dacă există resurse", a spu Barbu.

Toate amendamentele opoziţiei au fost respinse.

Bugetul Muncii a fost avizat cu 21 voturi pentru şi 18 împotrivă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO