Burse - Fonduri mutuale

12% din acţiunile SIF Oltenia şi-au schimbat proprietarii în ultima lună, dar nimeni nu-şi asumă tranzacţiile

12% din acţiunile SIF Oltenia şi-au schimbat...

Autor: Roxana Pricop

19.03.2014, 00:08 428

Conflictul dintre Tudor Ciurezu, preşedintele şi directorul general al SIF Oltenia (SIF5), şi omul de afaceri Florin Pogonaru, unul dintre cei mai puternici acţionari ai SIF-ului, s-a mai temperat după ce administratorii au propus spre distribuţie ca dividende 71% din profitul pe 2013, însă nemulţumirile dintre cei doi continuă să ardă „la foc mocnit“. Între timp, aproape 12% din capitalul SIF5 a fost transferat pe bursă în ultima lună şi nimeni nu îşi asumă tranzacţiile.

Primele flăcări ale conflictului dintre preşedintele SIF5 şi unul dintre cei mai mari acţionari ai SIF-ului s-au aprins în luna februarie, când Tudor Ciurezu a atacat în termeni duri declaraţiile făcute de Ana Bobîrcă, unul dintre reprezentanţii omului de afaceri Florin Pogonaru în consiliul de administraţie al SIF 5. Ciurezu a susţinut atunci că Ana Bobîrcă nu a avut mandat din partea societăţii să reprezinte SIF Oltenia în road-show-ul de la New York al BVB şi că declaraţiile pe care ea le-a făcut în faţa investitorilor cu această ocazie ar fi de natură să dezinformeze investitorii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO