Burse - Fonduri mutuale

12 oameni se bat pentru 9 locuri în noul board al Bursei de Valori Bucureşti. Acţionarii decid pe 20 noiembrie

12 oameni se bat pentru 9 locuri în noul board al Bursei...

Autor: Liviu Popescu

07.11.2019, 08:20 429

♦ Radu Hanga, Dragoş Neacşu şi Dan Paul vizează funcţia de preşedinte ♦ BERD vine cu o nouă numire, dar, surprinzător, nu aduce toate actele necesare înscrierii ♦ Propunerea BERD este însă menţionată pe buletinul de vot.

Un număr de 12 persoane candidează pentru noul consiliu de administraţie al bursei de valori Bucureşti, iar trei dintre acestea – Radu Hanga, Dragoş Neacşu şi Dan Paul – vizează poziţia de preşedinte, se arată în lista completă publicată miercuri la Bursă. Noul consiliu va avea opt poziţii de administrator plus una de preşedinte.

Aşa cum ZF a scris în urma cu câteva săptămâni, Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a venit cu o propunere de candidat, însă, surprinzător, în documentul publicat la bursă se menţionează că „nu s-a putut evalua adecvarea prealabilă în lipsa unor documente necesare şi oportune procesului de evaluare: cazier fiscal, cazier judiciar şi acte de studii“. Numele acestuia apare pe buletinul de vot pe care trebuie să îl parcurgă acţionarii. „Propunerea de candidatură din partea acţionarului BERD pentru dl Volker Potthoff a fost înaintată în termenul din convocatorul AGA, însă însoţită doar de o parte din documente, fiind transmise ulterior termenului de 23.10.2019 şi alte documente. La data prezentei însă din dosarul de candidatura a dlui Volker Potthoff lipsesc actele de studii, cazierul judiciar şi cazierul fiscal“, se arată la bursă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO