Burse - Fonduri mutuale

14 candidaţi se bat pentru 4 locuri în CA-ul SIF Banat-Crişana

14 candidaţi se bat pentru 4 locuri în CA-ul SIF...

Autor: Roxana Pricop

27.01.2015, 19:00 703

Numărul candidaţilor pentru cele patru locuri disponibile în Consiliul de administraţie al SIF Banat-Crişana (SIF1) a urcat la 14, potrivit informaţiilor publicate de societate pe website-ul propriu astăzi la ora 17.30, ultima zi de depunere a candidaturilor.

Pe 2 martie, acţionarii SIF1 aleg patru noi administratori după ce lui Dragoş Bîlteanu (fost preşedinte şi director general) şi lui Najib El Lakis (fost administrator), aflaţi în arest preventiv într-un dosar de delapidare şi manipulare a pieţei de capital, li s-au retras avizele de administratori de către ASF, iar alţi doi administratori au demisionat la începutul lunii decembrie.

Printre cei care s-au înscris se numără şi Bogdan Drăgoi, fost consilier prezidenţial al lui Traian Băsescu până în decembrie 2014 şi fost ministru de Finanţe în 2012. Şi-a mai depus candidatura şi Adrian Niţu, fost deputat şi vicepreşedinte al comisiei de buget în perioada 2008-2012. Mai candidează şi Dan Weiler, preşedintele Conpet, membru şi în conducerea Aeroportului Kogălniceanu. Adrian Mitroi, CFA, candidează pentru un loc. Mircea Oancea, fostul preşedinte al Comisiei de Supraveghere a Sistemului Pensiilor Private (CSSPP) şi în prezent director general al Fondului de Garantare a Drepturilor din Sistemul de Pensii Private, şi-a depus candidatura.

Mai candidează: Grigore Chiş, directorul general SSIF Broker Cluj, Augustin Dănilă, fost director de dezvoltare la firma de brokeraj din Cluj, Laviniu Beze, preşedintele Asociaţiei Investitorilor pe Piaţa de Capital (AIPC), Cătălin Dobrescu, manager tranzacţii la SIF1. Şi Ovidiu Marian, fost senator, şi-ar fi depus candidatura, potrivit unor surse din piaţă.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO