Burse - Fonduri mutuale

140 de milioane de dolari vor ateriza pe bursa de la Bucureşti până în toamnă

Ludwik Sobolewski, directorul general al BVB, ţinteşte aderarea la liga emergentă în 2016

Ludwik Sobolewski, directorul general al BVB, ţinteşte aderarea la liga emergentă în 2016

Autor: Roxana Pricop

01.08.2014, 00:06 1117
Ponderea cumulată a cinci compa­nii listate la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) şi incluse în indicele MSCI Frontier Markets 100 ar urma să crească la 3,38% până în noiembrie 2014, potrivit unui anunţ făcut de BVB.
 
Această creştere va reflecta mai bine progresele înregistate de piata de capital din Romania şi face parte din a schimbările metodologiei de calculare a indicelui şi a ieşirii a două ţări din categoria pieţelor de frontieră (Qatar şi Emiratele Arabe Unite).
 
Ponderea României în indicele MSCI Frontier Markets 100 era de 2,23% la 30 iulie. Indicele MSCI al pieţelor de frontieră este urmărit de fonduri de investiţii cu active totale de 12,4 miliarde de dolari. Diferenţa de 1,15% în pondere s-ar traduce într-un flux suplimentar de capital de cel puţin 140 milioane de dolari, având în vedere că fondurile care urmăresc acest indice trebuie să îşi coreleze portofoliile cu modificările din indice.
 
„Revizuirea indicelui MSCI Fron­tier Market 100 va avea efecte benefice pentru piaţa de capital din România. Obiectivul principal al BVB, susţinut pe scară largă de participanţii la piaţă, de Autoritatea de Supraveghere Finan­cia­ră şi Guvern, este promovarea la sta­tutul de piaţă emergentă de către MSCI”, a declarat Ludwik Sobolewski, di­rec­torul general al Bursei de Valori Bucuresti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Urmează ZF Bankers Summit'24