Burse - Fonduri mutuale

200 de români fac bani pe Wall Street

200 de români fac bani pe Wall Street

Foto Shutterstock

Autor: Roxana Pricop

21.07.2011, 00:07 2340

Un număr de 200 de români sunt investitori pe bur­se­leamericane NYSE şi NASDAQ, cele mai mari din lu­me. Valoareainvestiţiilor realizate de aceştia e de câ­te­va milioane de euro,potrivit estimărilor ZF în baza da­telor furnizate de brokeri.

"Pentru mulţi dintre investitori, plasamentele pe bur­sele depeste Ocean sunt ca un al doilea job. După ce termină orele deprogram la locul de muncă, aceştia alo­că câteva ore pentru a facebani pe bursele străine. Va­loarea medie a unui cont detranzacţionare deschis de clienţii noştri urcă până la 30.000 deeuro", a spus Ser­giu Mandiş, şeful departamentului detranzacţionare din cadrul societăţii de brokeraj FairwindSecurities, con­trolată de Dinu Patriciu.

Bursele americane se deschid la ora 16.30 (ora Ro­mâ­niei),ultima tranzacţie având loc la ora 23.30.

Pe bursele americane, români plasează în acţiuni ale companiilorIT, precum Apple (plus 48% la 12 luni), Microsoft (plus 8%), Dell(plus 30%). Inves­ti­ţiile pe pieţele americane de acţiuni îi expunpe aceştia unor riscuri şi costuri ridicate. Profitul obţinut poatefi in­fluenţat negativ de evoluţia cursului valutar. De ase­me­nea,ei trebuie să cunoască standarde diferite de ra­por­ta­recon­ta­bilă. Brokerii spun că pen­tru a acoperi cos­tu­ri­le detranzacţionare, o in­vestiţie pe piaţa americană ar trebui să fieîn valoare de cel puţin 10.000-15.000 euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO